interactivated blog

magento & ecommerce

10 Redenen om een Magento Webwinkel in 2017 te Bouwen

Eigenaars van webwinkels hebben veel opties op uit te kiezen bij het bouwen van hun websites. De keuze van een content management systeem (CMS) is een cruciale. Kies de verkeerde en je zult niet zoveel controle over je website hebben als je zou willen.

Magento hoort onder de beste keuzes. Het CMS voorziet momenteel miljoenen webwinkels, waardoor het de nummer één eCommerce CMS is die er is.

Er zijn diverse redenen te benoemen. Hier zullen we een kijkje nemen in de tien beste redenen waarom je in 2017 een Magento webwinkel moet bouwen.

10. Het Is Open Source

Open source platforms hebben het vermogen om duizenden ontwikkelaars wereldwijd te ondersteunen. In het geval van Magento is er een gemeenschap van ruim 150,000 mensen die constant aan het CMS werken.

Wat betekent dit voor je? Ten eerste is het een open source platform, dus de basisversie van Magento is gratis beschikbaar. Nog belangrijker zorgt de grote gemeenschap dat het platform hoge kwaliteitsstandaarden handhaaft. Je moet ook toegang hebben tot duizenden getalenteerde ontwikkelaars die je Magento winkel perfect kunnen maken.  

9. Je Krijgt Volledige Controle

Webstore owners have a lot of options to choose from when building their websites.

In tegenstelling tot veel andere webwinkel platforms biedt Magento je volledige controle over hoe je je webwinkel wilt bouwen. Het CMS heeft talloze opties en je kunt kiezen welke features je wilt implementeren en welke je achterwege wilt laten.

Als je iets kleins en simpels nodig hebt, kan Magento je helpen. Er zijn ook geen beperkingen in het platform. Je kunt je webwinkel zo complex maken als je maar wilt, door middel van plug-ins. Het komt allemaal op jou aan. Waar andere webstore CMS systemen je beperken, laat Magento je webwinkel haar potentie halen en zelfs meer mensen bereiken.

8. Marketing Tools

Onder de meest bruikbare functies van Magento valt haar kracht in marketing tools. Eigenaars van webwinkels kunnen deze gebruiken om hun merken te versterken en meer gebruikers enthousiast te maken zodra zij de website betreden. De meeste platforms op het internet hebben moeite met het leveren van vergelijkbare middelen. Hierdoor is Magento een uitstekende keuze voor de webwinkeleigenaar die graag naar de marketing kijkt.

Dus tot wat heb je toegang? Buiten de algemene zoekmachineoptimalisatie opties biedt Magento talloze bruikbare tools. Je kunt kortingen en aanbiedingen creëren, nieuwsbriefaanmeldingen beheren, en het platform linken aan Google Content API’s. Er is bovendien nog veel meer, waardoor een Magento webwinkel in iedere marketingstrategie kan passen.

7. Catalogusopties voor Producten

Een belangrijk onderdeel voor iedere webwinkel is haar vermogen om producten aan te bieden. Uiteindelijk zul je moeite hebben met het aantrekken van kopers naar je webwinkel indien je producten niet effectief kunt weergeven. Magento excelleert hierin. Je krijgt talloze opties bij het creëren van productpagina’s en je kunt je voorraad splitsen in diverse categorieën en subcategorieën, voor eenvoudige navigatie.

Er is nog meer! Magento maakt het ook eenvoudig om productgegevens te importeren. Je kunt duizenden items naar je webwinkel importeren en dat in slechts één beweging. Bovendien kent Magento een scala aan productgerelateerde features zoals een wenslijst en zoekfuncties.

6. Magento is Schaalbaar

Webstore owners have a lot of options to choose from when building their websites.

Magento is een platform dat zowel werkt voor kleine bedrijven als grote magnaten. Met het gebruiken van het CMS kun je snel een kleine webwinkel online draaiend hebben. Maar, wat gebeurt er zodra de weinkel begint te groeien?

Geen enkel probleem. Magento gaat goed om met de schaalbaarheid. Het is slechts een kwestie van minuten om nieuwe categorieën en producten aan je webwinkel toe te voegen. Klanten zullen de veranderingen direct zien en je kunt je voorraad producten sneller beginnen te verkopen, in plaats van dat je moet wachten tot enorm veel ontwikkelingswerk voltooid is.

5. Je Kunt Meldingen voor de Voorraad Inzetten

Één van de meest bruikbare toepassingen van Magento is haar mogelijkheid om voorraadmeldingen in te zetten. Dit blijkt erg handig bij je terugkerende bezoekers. Je kunt klanten de optie bieden om meldingen in te schakelen zodra producten terug in voorraad keren. Je kunt ze zelfs op de hoogte stellen wanneer de prijzen van een product veranderen.

De laatste toepassing werkt door als marketingtool. Laten we zeggen dat je een verkoop start. Met een melding voor een prijsverandering wordt iedereen, die zich heeft ingeschreven, op de hoogte gebracht dat de prijs van diverse items omlaag gegaan is. Dit leidt tot een run op jouw webwinkel zonder dat je voor enige vorm van advertenties moet betalen.

4. Je Creëert Een Geweldige Klantenervaring

Alle webwinkels moeten zich richten op het geven van klanten wat ze nodig hebben. Dat is hoe je ze bemoedigt om items te kopen. Het Magento platform biedt verschillende toepassingen die jouw webwinkel toegankelijker en vriendelijker voor klanten maken.

De basisinstallatie laat klanten reviews over jouw producten plaatsen. Positieve reviews kunnen een enorme invloed hebben op hoe goed een product verkoopt. Klanten krijgen ook veel opties met afbeeldingen. Ze kunnen productafbeeldingen openen en inzoomen voor een beter beeld. Eigenaars van webshops kunnen Magento ook integreren in middelen van derden, zoals bezorging en betaalmethodes. Hierdoor kan je webshop verder verbeterd worden. Al deze features dragen bij aan de klantervaring.

3. Zoekmachineoptimalisatie

Webstore owners have a lot of options to choose from when building their websites.

We hebben de marketingeigenschappen van Magento al genoemd, maar het is het waard om specifiek te kijken naar wat het biedt als het op SEO aan komt. De kwaliteit van je online marketing kan je webwinkel immers maken of kraken.

Magento kent diverse SEO toepassingen. Het creëert URL’s voor je pagina’s die vriendelijk zijn voor de zoekmachines. Het laat je spelen met titels en meta beschrijvingen, en het creëert sitemaps voor je webshop. Je kunt ook gestructureerde navigatie creëren en zoekwoorden toevoegen aan je productpagina’s en pagina’s met categorieën.

2. Kwaliteits Prestaties

Deze toepassingen zouden weinig betekenen als Magento er mee ophoudt zodra je veel bezoekers in je webshop hebt. Gelukkig zal dat geen probleem zijn. Magento is één van de best presterende eCommerce platforms dat er is. Dat is waarom zoveel mensen er van afhangen.

Of het nu de laadsnelheid van je pagina is of de functionaliteit van het klikken, Magento komt altijd het beste uit de test als het met concurrenten vergeleken wordt. Met een Magento webshop weet je dat je het beste hebt wat de open source gemeenschap te bieden heeft.

1. Responsive Webshosp

Mobiele commercie is enorm. Miljoenen mensen winkelen dagelijks online via hun smartphones en tablets. Die trend zal alleen maar toenemen doordat de technologie nog geavanceerder wordt.

Magento verzekert dat je webshop goed is opgezet om zulke klanten te voorzien van alles wat zij nodig hebben. Het bouwt websites via een scala aan moderne technologieën, zoals HTML5, om je webshop volledig responsive te maken. Dat betekent dat je dezelfde kwaliteit van de ervaring te bieden hebt aan klanten, ongeacht het apparaat waarmee ze toegang tot de website hebben. Dit betekent ook dat je niet meer geld hoeft te investeren in kant-en-klare mobiele oplossingen.

Het Slotwoord

Dus hier heb je het. Tien geweldige redenen waarom je Magento zou moeten gebruiken als je in 2017 een webshop wilt bouwen. Interactivated kan helpen als je op gang wilt komen. Wij introduceren het platform en helpen je alles te begrijpen dat het te bieden heeft voor jouw webshop. Neem vandaag contact op voor meer informatie.

;

Reactie plaatsen
  • *Verplichte velden

By interactivated • on August 22, 2017

Contacteer ons
Snel contact met een van onze specialisten
Interactivated Ecommerce Netherlands
Herestraat 106,
9711 LM Groningen
Nederland
Postbus 5171
9700 GD Groningen
Nederland
+31(0)50 711 9940
KVK: 58348646
BTW: NL 852998521B01

* Vereiste velden