interactivated blog

magento & ecommerce

10 Tips Wanneer Je Jouw Eerste Premium Magento Template Koopt

Koop je jouw eerste premium Magento template? Dat is mooi - het betekent dat jouw webshop een goede start maakt of op een andere manier aan de verwachtingen voldoet. Maar laat je niet meeslepen. Jouw eerste premium Magento template moet geen impulsaankoop zijn.

Professionele Magento templates kunnen erg duur worden, zelfs met een normale licentie. De meeste template shops geven je een geld terug garantie, maar het is beter om risico’s vanaf het begin te beperken.

Er is een haast overweldigende hoeveelheid premium templates in de Magento marketplace en in shops van derden. Maar het kiezen van de juiste voor jou moet geen strijd zijn. Een Magento thema kopen moet aangenaam zijn.

Om de keuze makkelijker te maken, willen we je graag wijzen op de belangrijkste kenmerken die een Magento thema zou moet hebben. Hier volgen een paar tips om de meeste waar voor je geld te krijgen.

1.    Kies voor Diepgaande Aanpassingsmogelijkheden
Een goed thema laat je meer wijzigen dan alleen de lay-out of de rangschikking van de widgets. Het laat je ontwerpelementen aanpassen zoals de homepage slider of de social media buttons. Je wilt ook in staat zijn om het font aan te passen, wat van pas komt als je de leesbaarheid wil maximaliseren.

De beste thema’s gaan verder dan de gebruikelijke aanpassingsopties, zodat onbeperkte kleuraanpassingen, aangepaste achtergrondpatronen en op maat gemaakte productpagina’s en rasterweergaven mogelijk zijn. In staat zijn om te kiezen hoe jouw producten getoond worden maakt een groot verschil.

2.    Zorg Ervoor dat Je een Geld Terug Garantie Hebt
De thema omschrijving dekt de hele lading. De demo is prachtig. En het thema heeft ook veel vijf-sterren reviews. Dat is mooi, maar de waarheid is dat je pas weet of het voor jou een goed thema is als je het in actie hebt gezien.

Het blijkt misschien dat de aanpassingsmogelijkheden op bepaalde vlakken beperkt zijn. Zo kunnen er bijvoorbeeld opties voor productweergave in overvloed zijn, terwijl deze er niet zijn voor de lay-out. Of dat het thema, ontdaan van stock foto’s, er lang niet zo spannend uitziet als je dacht. Of dat er maar één plek is om de multimedia buttons te plaatsen.

Een geld terug garantie vermindert alle grote risico’s die gepaard gaan met het kopen van een thema.

3.    Zorg Ervoor dat de Kwaliteit van het Webontwerp Hoog Is
Het reviewen van de kwaliteit van het thema moet niet zo moeilijk zijn. Ten eerste, laat de aantrekkelijke afbeeldingen buiten beschouwing -- deze zijn vaak stock foto’s die niet eens bij het thema horen. Richt je liever op de bruikbaarheid en specifiek op laadsnelheid en navigatie. Verloopt de overgang van de bezoeker van de homepage naar de andere pagina’s gladjes? Besteed ook aandacht aan de leesbaarheid en de vormgeving. De stijl van het thema moet consistent zijn. Dit kun je checken door jouw thema in delen op te splitsen en deze te analyseren. Tenslotte moet de social media integratie soepel zijn.

Buying your first premium Magento template? That's great - it means your web store is off to a good start or else meeting expectations.

4.    Zorg Ervoor dat de Template Voldoet aan de Webontwerp Standaarden
Clean code, responsive design, aanpasbaarheid, en cross-browser compatibiliteit – dit zijn de belangrijkste webontwerp standaarden. Maar Magento heeft ook zijn eigen best practices voor het ontwikkelen van thema’s.

Je moet een blik werpen op de thema bestanden om er zeker van te zijn dat de ontwikkelaar zich houdt aan deze standaarden. Als deze aanwezig zijn, is het minder waarschijnlijk dat het thema last heeft van conflicten met andere uitbreidingen, wat vervelend kan zijn.

5.    Overweeg de Voordelen van Uitgebreide Support
Uitgebreide support is een extra service die sommige shops aanbieden. Hoewel de kosten van jouw thema stijgen, kan het je wel rust geven. Zeker als je de inrichting van jouw site, of het herontwerp ervan, zelf doet, zonder een technisch team om je te helpen.

Zelfs al ben je een webontwikkelaar of -ontwerper, dan nog zullen sommige thema’s bepaalde eigenaardigheden hebben waar je pas achter komt als je met aanpassen begint. De thema ontwikkelaars vragen om ze voor je op te lossen is waarschijnlijk een stuk sneller dan proberen ze zelf op te lossen.

6.    Koop een Thema dat Vanaf het Begin Geoptimaliseerd is voor Zoekmachines
De meeste thema’s zullen zich profileren als “SEO friendly”, maar je moet ze niet op hun woord geloven. Je kunt een paar tests op je thema naar keuze uitvoeren, om er zeker van te zijn dat Google het met ze eens is.

Je kunt beginnen met een “theme code validator” om na te gaan of het thema juiste html en css code gebruikt. Vervolgens wil je er zeker van zijn dat jouw thema snel laadt. Tenslotte: gebruik Google Webmasters Tools om er zeker van te zijn dat het een responsive design is.

Om deze tests uit te voeren moet je het thema waarschijnlijk eerst kopen. Dus nogmaals: zorg dat je een geld terug garantie hebt.

7.    Ga Na of Concurrenten Het Al Gebruiken
Dit is misschien het laatste waar je aan denkt als je een premium Magento thema koopt, maar het kan alles maken of breken. Als jouw concurrent hetzelfde thema al gebruikt, kom je misschien over als na-aper, ondanks de aanpassingen.

Buying your first premium Magento template? That's great - it means your web store is off to a good start or else meeting expectations.

8.    Verzeker je Ervan dat het Thema Mobile Friendly is
Neem geen genoegen met enkel responsive design. Een thema dat volledig responsive is kan verbazingwekkend goed werken op een iPhone, maar slecht presteren op een Android als gevolg van een andere webbrowser. Controleer het thema zelf op ieder groot mobiel platform. Vraag, indien nodig, vrienden om te helpen. Check het thema ook op tablets, want soms kruipen er eigenaardigheden in bij grote schermbreedtes.

9.    Kijk Of Het een Blog Template Heeft
Een geïntegreerd blog in jouw Magento webshop is goed voor de SEO. Beter nog, het kan de klantbinding vergroten. Een blog is een uitstekende manier om een dialoog aan te gaan met jouw klanten terwijl je informatie met ze deelt over jouw bedrijf en de mensen daarachter.

Als jouw thema al een blog template pagina heeft, kan het je geld besparen op webontwerp.

10.    Controleer de Negatieve reviews en commentaar
Een mooie Magento template kan vele vijfsterren reviews en slechts twee of drie één- of tweester reviews hebben. Soms echter zijn het handjevol negatieve reviews veel waardevoller dan de positieve reviews.

Terwijl de goede reviews de thema omschrijving bevestigen, kunnen de negatieve reviews de kleine maar belangrijke issues belichten m.b.t. compatibiliteit, prestatie en ontwerp.

Uiteindelijk is geen enkele Magento template perfect. Maar als je op alle punten let die we behandeld hebben, kun je een thema kiezen dat er goed uit ziet, snel is, en jouw webshop past als gegoten.   

By interactivated • on December 10, 2017

Contacteer ons
Snel contact met een van onze specialisten
THE NETHERLANDS (HQ)
Herestraat 106, 9711LM,
Groningen (Netherlands)
+31 (0)50 711 9940
VAT: NL 852998521B01
Chamber of Commerce: 58348646
UKRAINE
Kostomarivs'ka 13
61002, Kharkiv
SPAIN
Calle Jabea 18, 29631,
Benalmádena Costa (Malaga)

* Vereiste velden