interactivated blog

magento & ecommerce

5 Bekende Problemen Tijdens Appontwikkeling en Hoe Je Ze Voorkomt

Ieder project van mobiele appontwikkeling brengt haar eigen uitdagingen met zich mee. Ook zijn er veel problemen die je bij ieder project tegen komt. Hoe je deze problemen confronteert, zal het succes van het project bepalen.

Laten we kijken naar de vijf meest gebruikelijke problemen en, nog belangrijker, wat je kunt doen om ze op te lossen.

Probleem #1 – Vertragingen in het Project

Vertragingen veroorzaken problemen bij ieder project van softwareontwikkeling. Deze problemen worden verergerd als het om mobiele appontwikkeling gaat. Hier ligt de focus namelijk vaak op snelheid. Grote apps kunnen meer problemen tegenkomen naarmate de ontwikkeling voortduurt. Deze problemen leiden tot vertragingen.  Hoe licht ze ook zijn, vertragingen kosten de klanten geld en vertragen het ontwikkelingsproces.

De Oplossing – Het inplannen van capaciteit speelt een grote rol in het helpen van ontwikkelaars bij het voorkomen van vertragingen. Ontwikkelaars moeten hun capaciteiten kennen voordat ze beginnen met werken. Het overschatten van de mogelijkheden van het team of het onderschatten van de tijd die het duurt om taken te voltooien, resulteert in vertragingen. Goed inplannen van capaciteit voorkomt dit en zorgt dat het team binnen de mogelijkheden werkt, binnen een haalbaar tijdschema.

Naast dat moeten de ontwikkelaars iteratieve ontwikkeling overwegen. Dit is een bekend proces in de Agile ontwikkelingsmethode. Ze richten zich dan niet op het in één keer opleveren van een perfecte app, maar ontwikkelaars zouden ook kunnen kiezen voor de release van een Minimaal Rendabel Product (MVP). Dit is een versie van de app die in de aanvankelijke behoeften van de klanten voorziet met de belofte van nog meer. Door het iteratieve proces vinden updates sneller plaats tijdens de levenscyclus van de app. Hierdoor kan de basisversie van de app sneller uitgebracht worden.

Probleem #2 – Matige Platformomstandigheden

Every mobile app development project comes with its own challenges.

Je zult moeten kiezen tussen mobiele platforms voordat je de app begint te ontwikkelen. Deze keuze komt doorgaans neer op iOS en Android, met name nu Microsoft haar steun voor Windows Phone niet langer doorzet. Jouw keuze bepaalt uiteindelijk het pad van het ontwikkelingsproces. Het zal ook een effect hebben op het succes van de app.

De Oplossing – Het komt allemaal aan op onderzoek. Ontwikkelaars moeten voordat het werk begint, weten wat ieder platform te bieden heeft. Biedt het platform hen de benodigde middelen om te bereiken wat ze met de app willen bereiken? Waar is de doelgroep? Met welk platform is de ontwikkeling het gemakkelijkst? Als je al deze vragen overtuigend kunt beantwoorden, voorkom je vertragingen.

Je zou ook een hybride app kunnen creëren. Dit is een mobiele app die goed werkt via alle beschikbare platforms. Hoewel het je helpt om een app sneller te lanceren op verschillende platforms, brengt het ook nadelen. Hybride apps zijn minder geneigd om het voordeel te halen uit platform-specifieke toepassingen. Hierdoor kunnen ze meer problemen opleveren dan dat ze oplossen. Dit is zeker het geval als je de app later opnieuw moet maken voor een ander systeem.

Probleem #3 – Het Niet Overwegen Van De Gebruikerservaring

Een slechte gebruikerservaring zal tot problemen in mobiele apps leiden. Gebruikers zullen snel weggaan als de app ze niet op hun gemak laat voelen. De app zelf kan alles doen wat het moet doen. Echter, als gebruikers er niet van genieten, zullen ze ergens anders gaan kijken. Je kunt het verlies van het succes ervaren met een app die een slechte gebruikerservaring kent.

De Oplossing – Dit is waar vooronderzoek van pas komt. Je moet weten wat je gebruikers van de app verwachten voordat de ontwikkeling begint. Onderzoek ook concurrenten. Kijk naar de meest populaire apps in jouw sector. Vraag jezelf wat ze goed doen dat ze zoveel gebruikt worden. Houd dat in het achterhoofd terwijl je verbeteringen doorvoert op de gebieden waar dit nodig is.

Testen speelt ook een enorme rol in het creëren van een goede gebruikerservaring. Je zult niet precies weten wat je gebruikers van de app vinden voordat mensen het testen. Onthoud altijd dat wat voor ontwikkelaars simpel lijkt, complex kan zijn voor een niet-getrainde gebruiker. Een testperiode zal aandachtspuntjes aanduiden, waar ontwikkelaars aan kunnen werken ter verbetering van de gebruikerservaring.

Probleem #4 – Gebrek aan Talent

Every mobile app development project comes with its own challenges.

Mobiele app ontwikkeling gaat over diverse vaardigheden. Veel projectteams komen er ergens tijdens de ontwikkeling achter dat ze bepaalde vaardigheden missen. Deze gaten moeten worden gevuld. Het proces van appontwikkeling kent vertragingen als er geen plan is om dit te doen.

De Oplossing – Ontwikkelingsteams profiteren van volledige eerlijkheid in de planfases wanneer ze geconfronteerd worden met het probleem van gebreken aan talent. Het is eenvoudig om klanten te vertellen dat je hen kunt leveren wat ze maar willen. Het is moeilijk om iets af te leveren als je team niet de benodigde vaardigheden heeft om de app te voltooien. Wees eerlijk over wat je kunt en zoek naar verbeterpunten zodat je de gaten kunt opvullen.

Outsourcen is een alternatieve oplossing. Het kan helpen als het project strakke deadlines heeft waar weinig ruimte is voor het opvullen van interne tekortkomingen. Bepaal deze gaten tijdens de planfase en vind derden (ontwikkelaars) die te hulp kunnen schieten. Je kunt ook nieuwe teamleden inhuren zodat zij de specifieke, ontbrekende vaardigheden kunnen brengen. De laatste optie is duurder, maar verbetert de algehele set van vaardigheden binnen het team.

Probleem #5 – Het Negeren van de Mobiele Ervaring

Dit is een probleem dat ontwikkelaars raakt als ze zich eerder gefocust hebben op andere typen software. Velen zien het mobiele platform als een mindere versie van waar ze eerder aan gewerkt hebben. Dit leidt tot extreem versimpelde software die niet goed genoeg is voor haar doel. In sommige gevallen biedt de mobiele app enkel een kader van wat de bestaande software of website al heeft. Hierdoor wordt geen voordeel gehaald uit de specifieke kenmerken van mobiele platforms.

De Oplossing – Ontwikkelaars moeten de fundamentele verschillen tussen mobiele apps, websites en andere vormen van software begrijpen. De app hoeft niet alles te doen wat de software op andere platforms doet. Het is geen excuus voor een slecht design. Integendeel, door een slecht design kan de app zelfs afgewezen worden in de Google Play Store of App Store.

Mobiele apps bieden verschillen ten opzichte van andere software. Ze zorgen voor intuïtieve gebruikersinterfaces. Gebruikers kunnen toegang tot ze krijgen via een simpele touch functionaliteit. Apps kunnen ook specifieke apparaatfuncties in hun voordeel gebruiken en ontwikkelaars zijn in staat om ze sneller op maat te maken. Veel mislukte apps hebben deze voordelen niet meegenomen. Zij richten zich op het creëren van kleine versies van wat al bestaat, zonder de grote voordelen van mobiele platforms mee te nemen. De sleutel ligt in het behandelen van mobiele app projectontwikkeling als een compleet verschillend iets dan andere software projecten.

Het Slotwoord

Goede mobiele app ontwikkelingsteams confronteren deze bekende problemen en zorgen er voor dat ze later geen problemen meer vormen. Dit zorgt dat ze de vertragingen voorkomen, net als kosten gerelateerd aan deze problemen. Interactivated kan je helpen om een goede mobiele app te ontwikkelen die deze bekende problemen voorkomt.

;

Reactie plaatsen
  • *Verplichte velden

By interactivated • on August 15, 2017

Contacteer ons
Snel contact met een van onze specialisten
Interactivated Ecommerce Netherlands
Herestraat 106,
9711 LM Groningen
Nederland
Postbus 5171
9700 GD Groningen
Nederland
+31(0)50 711 9940
KVK: 58348646
BTW: NL 852998521B01

* Vereiste velden