interactivated blog

magento & ecommerce

De 8 Beste Magento Carrousels Voor Jouw Webshop

Als je jouw webshop wat levendiger wilt maken is een goed ontworpen carrousel of slider een primaoptie. Een slider kan een erg aantrekkelijke aanvulling zijn als je een behoorlijkecollectie afbeeldingen van hoge kwaliteit hebt weten te verzamelen. Ook ziet je site er bij ieder bezoek nieuw uit door de afbeeldingen op natuurlijke wijze te laten rouleren, waardoor de bezoekers het idee hebben dat jouw website dynamisch is en altijd nieuwe content bevat.

Omdat alle informatie op dezelfde plek wordt neergezet, is een carrousel ook een mooie manier om veel inhoud op een klein stukje pagina kwijt te kunnen. Ga hier alleen verstandig mee om en verberg geen belangrijke informatie.

Misschien heb je eerder over deze voordelen nagedacht maar vraag je je nog steeds af hoe je een aantal van deze objecten kunt integreren in jouw webshop. Dus, laten we daarom eens simpelweg kijken naar een aantal van de beste en makkelijkst te gebruiken carrouseluitbreidingen die je aan jouw webshop kunt toevoegen.

Slider van Slava Yurthev

We beginnen deze lijst met de eenvoudige maar mooie Slider, ontwikkeld door Slava Yurthev. Deze is compatible met versie 2.1 en 2.2 van Community Magento, en, het beste: hij is gratis.

Na installatie zet de extensie automatisch een slider op jouw homepage, maar je kunt dit in de instellingen wijzigen naar een andere pagina in jouw shop. Je kunt kiezen uit verschillende stijlen, en het is een lichtgewicht uitbreiding.

Deze carrousel is gebaseerd op de bxSlider jQuery library en gebruikt volledig open source code. Het ondersteunt back en forward klikken en ondersteunt swiping op een mobiel apparaat. Op GitHub staat een wiki en je krijgt ook snelle ondersteuning van de ontwikkelaar.

Image Slider van Aheadworks

Deze carrousel, ontwikkeld door Select Technology Partner Aheadworks is een betaalde uitbreiding, maar misschien de moeite waard om te overwegen. Hiermee kun je een oneindige hoeveelheid sliders toevoegen aan willekeurig welk onderdeel van jouw webshop.

De carrousel is makkelijk te installeren en laadt snel. Ook de geleverde support door de ontwikkelaar is nuttig. Een aantal mooie opties zijn het aanpassen van de hoogte en de breedte van de slider, automatisch aanpassen van het formaat voor mobile responsive pagina’s en zelfs het toevoegen van video’s aan de carrousel.

When you want to bring some life to your Magento web store, a well-designed carousel or slider may be a good choice.

Banner Slider van Magestore

De Banner Slider van Magestore is gratis, niet alleen voor de Community Edition 2.0 en 2.1 maar ook voor de Enterprise Edition.

Je kunt sliders configureren tot op 36 verschillende posities op jouw webpagina’s. Dit doe je in een backend settingpagina, waar je de instellingen configureert voor alle sliders en het eindresultaat kunt bekijken. Er is ook een verzameling aan leuke effecten die je kunt toevoegen om de sliders visueel aantrekkelijker te maken.

Tenslotte levert deze module ook nog rapportages met klikstatistieken zodat je het effect van jouw carrousels kunt reviewen.

Easy Sliders van Templates Master

Deze carrousel is een betaalde uitbreiding voor de meeste versies van Magento 1, Community Edition, maar dit wordt gecompenseerd door de geleverde support van de ontwikkelaar. Een minpunt is dat je eerst de Templates Master Core module moet installeren, hoewel deze gratis is. De Core module levert een aantal libraries die andere extensies van Template Master correct laten werken.

Deze sliders zijn gebaseerd op Nivo sliders, enkele van de meest populaire carrousels beschikbaar voor web platformen, en die bijvoorbeeld ook gebruikt worden in WordPress. De Easy Sliders zijn mobile responsive, volledig compatible met touch en swipe eigenschappen en bevatten 21 verschillende Nivo stijleffecten, plus 5 verschillende animatietypes.

Featured Products Slider van Orange35

De Featured Products Slider is een makkelijk te gebruiken, lichtgewicht en uitermate aanpasbare oplossing om wat levendigheid aan jouw webshop toe te voegen. Het ondersteunt een oneindig aantal sliders op alle shop pagina’s.

De module is makkelijk te installeren en kan direct gebruikt worden, met drie verschillend templates waar je uit kunt kiezen. Je hebt de standaard horizontale carrousel, maar ook een onconventionele verticale carrousel voor wat meer originaliteit. De derde optie is een horizontale carrousel met daarboven een grote slider. Het idee hierachter is dat je op een normale manier door de carrousel navigeert waarbij tegelijkertijd in de grote slider gedetailleerde omschrijvingen worden getoond, tezamen met een paar actie buttons zoals “Voeg toe aan winkelwagen”, “Voeg toe aan wensenlijst” en “Voeg toe aan vergelijking”.

De slider is volledig open source en een betaalde uitbreiding, compatible met Magento 1 Community Edition.

Also Viewed Products van Vova Yatsyuk

Deze gratis carrousel van ontwikkelaar Vova Yatsyuklevert andere functionaliteit. Deze uitbreiding richt zich op het tonen van eerder bekeken, of gerelateerde, producten aan de bezoeker. Als je een webshop bezit, weet je dat dit wellicht een waardevol gedeelte van jouw business is.

Het mooie aan Also Viewed Products is, dat het zo makkelijk configureerbaar is. Gewoon installeren en het stelt automatisch de relaties en suggesties in. Toch heb je nog steeds de optie om deze, en andere instellingen, zelf te configureren in de backend configuratiepagina’s.

When you want to bring some life to your Magento web store, a well-designed carousel or slider may be a good choice.

Product Sliders van Big Drop

Product Sliders is een gratis uitbreiding voor Magento 1 Community Edition. Deze module richt zich op het snel toevoegen van producten aan de carrousel. Dit gebeurt op basis van de producteigenschappen waardoor het je de moeite bespaart van het één voor één handmatig toevoegen van de producten. Het is mooi hoe je, zonder, of met zeer weinig, aanpassingen, zo een paar product carrousels kunt opzetten.

Enkele voorbeelden zijn het opzetten van algemene sliders voor bestverkochte producten, aanbiedingen, aanbevolen, nieuwe en recent bekeken producten. Er zijn ook een paar andere carrousels die je kunt configureren, zoals “Gelijksoortige producten”, die gerelateerd zijn aan de huidige productcategorie, of “Gerelateerde producten”, gebaseerd op een aantal parameters die ingesteld kunnen worden in een backend pagina.

OWL Carousel and Slider van WeltPixel

Deze functierijke module van WeltPixel is gratis voor Magento Community Edition, echter betaald voor de Enterprise Edition. De module is gebaseerd op de owl.carousel.js javascript library en laat je sliders plaatsen in elk gedeelte van jouw webshop. Je krijgt ook support van WeltPixel d.m.v. hun ticketsysteem.

Net zoals de Image Slider van Aheadworks, kun je video’s plaatsen in jouw carrousels, maar de module ondersteunt ook afbeeldingen, links, productomschrijvingen, buttons en andere vormen van aangepaste content. Andere aardige eigenschappen zijn o.a. het opzetten van carrousels gebaseerd op producttype, touch en swipe support, het stoppen van de slider door een mouse-over, en meer.

By interactivated • on December 10, 2017

Contacteer ons
Snel contact met een van onze specialisten
THE NETHERLANDS (HQ)
Herestraat 106, 9711LM,
Groningen (Netherlands)
+31 (0)50 711 9940
VAT: NL 852998521B01
Chamber of Commerce: 58348646
UKRAINE
Kostomarivs'ka 13
61002, Kharkiv
SPAIN
Calle Jabea 18, 29631,
Benalmádena Costa (Malaga)

* Vereiste velden