interactivated blog

magento & ecommerce

De Basisbeginselen van Magento 2

Magento is één de meest populaire e-commerce platforms. Het is open source en biedt veel functies en uitbreidingsmogelijkheden. Magento 2 is dé nieuwe standaard in de wereld van e-commerce. Het brengt nieuwe functies met zich mee en beschikt over een beter en meer efficient gebruik van middelen.

Vergeleken met originele Magento, biedt Magento 2 een verbeterde snelheid en veiligheid, opschaalbaarheid en heeft een sneller en eenvoudiger betaalproces. Magento 2 is een meer geavanceerd platform.

Hier zijn enkele basisprincipes van Magento 2 om u op weg te helpen.

Het Installeren van Magento 2

Magento 2 wordt geïnstalleerd via het Softaculous auto-installatieprogramma. Dit is een functie die beschikbaar is in je cPanel. Dit installatieprogramma automatiseerd het installatieproces en perst het in één configuratiepagina. De complete installatie duurt ongeveer 30 seconden.

Log in op uw cPanel en ga naar de sectie Software/Diensten om toegang te krijgen tot Softaculous, waar het Softaculous Apps-installatieprogramma zichtbaar is middels een pictogram. Zoek in de app naar "Magento" en klik op het resultaat dat in de lijst wordt weergegeven. Zo initieert u de installatie.

Bovenaan de pagina ziet u het tabblad Installeren. Via dit tabblad komt u op de installatiepagina. Typ / selecteer “2.0.0” in het veld Kies de versie die u wilt installeren. Selecteer in het veld Protocol kiezen vervolgens http: // of https: //, afhankelijk of u een SSL-certificaat hebt voor het betreffende domein of niet.

Selecteer nu onder Domein kiezen¸ het domein waarop u Magento 2 wilt installeren.

Tenslotte, onder In Directory kunt u selecteren hoe de webshop toegankelijk is, via de geselecteerde domeinnaam of via een subdirectory. In het eerste geval, laat u dit veld leeg. In het tweede geval, dient u dient u de naam van de directory in te voeren.

Om de installatie van Magento 2 te voltooien, dient u een beheerdersaccount aan te maken. Voer hiervoor uw gebruikersnaam, wachtwoord, voor- en achternaam en een e-mailadres in.

De optionele instellingen vindt u terug onder het uitvouwbare menu Geavanceerde Opties. Hier kunt u de naam van de database en de prefix tabel selecteren en updatemeldingen uitschakelen. De eerste en de laatste functie spreken hier voor zich. Wat betreft de functie prefix tabel, de voorvoegsels helpen de gebruiker om de app-tabellen binnen dezelfde database te onderscheiden.

De Algemene Instellingen Configureren

Nu Magento 2 geïnstalleerd en gereed om te werken is, is het tijd om de goed in te stellen. De algemene instellingen is uw doel in Magenta 2 om uw reis te starten. Om de instellingen te configureren gaat u naar het admin-dashboard in uw webstore en ga naar Winkels. Ga vanuit dit menu naar Configuratie.

Selecteer in het navigatiemenu aan de linkerzijde de optie General en configureer de Magento 2-instellingen.

Hier heeft u de keuze om verschillende opties te selecteren, zoals de tijdzone, standaardtaal, gewenste gewichtseenheid, kalender. Ook kunt u hier bijvoorbeeld de winkelnaam, uw telefoonnummer, de openingstijden en uw locatie instellen.

Deze instellingen spreken voor zich en zijn eenvoudig toe te passen.

In het configuratiemenu kunt u ook de Contactpagina van uw webstore instellen, SEF-URL's (SEO) en SSL instellen en valuta's configureren. Deze instellingen zijn geen onderdeel van de basisinstellingen en vereisen nader onderzoek van uw kant.

Producten en Categorieën

Productcategorieën worden in bijna alle webstores gebruikt om de producten beter te sorteren. Het sorteren van de inhoud van uw online webshop vergroot het gebruikersgemak aanzienlijk en vergroot de kans op conversie. Magento 2 wordt geleverd met een vooraf ingestelde standaard rootcategorie. Uiteraard kunt u deze naar eigen wens benoemen.

Om toegang te krijgen tot de producten- en categorieënsectie, gaat u naar het admin dashboard. Log in - indien nodig - en ga naar Producten. Zoek en selecteer vervolgens Categorieën.

Hier kunt u categorieën creëren. Elk categorie dient u een naam te geven. Onder de instelling Is Actief kunt u een categorie activeren of deactiveren zonder deze te hoeven verwijderen. Voer onder URL Sleutel de URL in die naar deze map leidt. Onder Beschrijving moet u een korte beschrijving van de categorie en de inhoud ervan toevoegen.

In dit menu kunt u de afbeelding voor elke categorie kiezen, de titel van de pagina, de meta trefwoorden die worden gebruikt voor het indexeren van de categoriepagina, de meta beschrijving om te helpen bij SEO, en een navigatiemenu om een andere hoofdcategorie in te voegen.

Ook heeft u de keuze uit verschillende andere instellingen, die de gebruikerservaring vergroot. Denk bijvoorbeeld aan opties, zoals kenmerken van producten, recensies, beoordelingen, enz.

Extensies

Eén van de belangrijkste verkoopargumenten van Magento 2 is de modulariteit. In tegenstelling tot veel andere e-commerceplatforms, kunt u met Magento de structuur van uw webstore wijzigen door verschillende extensies te installeren. Magento 2 heeft dit van origine van de oorspronkelijke versie geërfd, en het speelt een essentiële rol in het succes ervan.

Het installeren van een nieuwe extensie is vrij eenvoudig. Gebruik het beheerdashboard en ga naar Systeem. Ga vanuit hier naar de Web Installatie Wizard en selecteer Componenten Manager. Op deze kunt u de geïnstalleerde updates en extensies zien en een nieuwe extensie installeren. Klik op Installeren onder Nieuwe Inkopen om deze te installeren.

U ziet vervolgens een lijst met beschikbare extensies. Selecteer de gewenste extensie en installeer deze. U kunt ook de functie bereidheidscontrole gebruiken om te zien of u aan alle vereisten voldoet om een ​​bepaalde extensie te installeren.

Voor het verwijderen van extensies, gaat u naar het tabblad Winkels in het beheerdashboard. Selecteer vervolgens Configuratie, Geavanceerd en nogmaals Geavanceerd in het uitvouwmenu. Onder Uitschakeling van de Uitgangmodules ontvouwt zich een lijst met geïnstalleerde extensies. U kunt de extensies hier aan- en uitzetten. Selecteer Bewaar Configuratie rechtsboven om de de nieuwe settings op te slaan.

Magento 2 Grondbeginselen

Dit is pas het topje van de ijsberg voor een volledige Magento 2-configuratie. Magento 2 is een gecompliceerd beest dat expertise vereist voor de juiste installagie. Voor een optimaal gebruik van Magento 2, is een goede kennis van Object Georiënteerd Programmeren, PHP, Namespaces, MySQL en Basic Bash een vereiste.

U kunt natuurlijk al doende leren en uw webshop geheel zelf installeren. Weet dat dit een uitdaging van jewelste zal zijn.

By interactivated • on October 30, 2019

Contacteer ons
Snel contact met een van onze specialisten
THE NETHERLANDS (HQ)
Herestraat 106, 9711LM,
Groningen (Netherlands)
+31 (0)50 711 9940
VAT: NL 852998521B01
Chamber of Commerce: 58348646
UKRAINE
Kostomarivs'ka 13
61002, Kharkiv
SPAIN
Calle Jabea 18, 29631,
Benalmádena Costa (Malaga)

* Vereiste velden