interactivated blog

magento & ecommerce

Het migreren van Magento 1 naar Magento 2: 5 dingen waar je over na moet denken

Ondersteuning voor Magento 1 is beëindigd in november van 2018 en het is niet te laat om het nieuwe platform te integreren. Magento 2 biedt allerlei upgrades die uw online bedrijf een voordeel geven.

Naast een goed overzicht van uw bedrijfsresultaten en uitgebreide website prestatie, krijgt u een verbeterde omni kanaal e-commerce ervaring.

Klinkt dit goed? Laten we het doen!

Voordat je start

Onder de dingen die nodig zijn om naar de nieuwste versie van Magento te migreren vallen thema, eigen codering, eigen klanten en product gegevens, en extensies. Om er zeker van te zijn dat alles werkt zoals het hoort, kunt u het beste een plan uitwerken en de Magento migration diagram volgen.

Start bij het onderzoeken van uw extensies. Kijk of de extensies beschikbaar zijn voor Magento 2 en verwijder de gene die u niet gebruikt. Denk er ook aan als u extra capaciteit nodig hebt of meer geavanceerde functies. Dan kunt u de nieuwe Magento installeren en zijn functionaliteit testen.

Instructies voor snelle migratie

Na het lopen van de test, is het tijd om de migratie te starten. Ga naar het admin paneel en stop al de activiteiten behalve bestelling beheer (order management). Het is handig als u de data migreert vanaf een backup database.

Re Index en test meer op Magento 2 om te kijken of er enige problemen optreden. Daarna, moet u de nieuwste data updates halen en ze naar een nieuwe software overzetten. Dit bevat klant profiel veranderingen, nieuwe bestellingen en beoordelingen.

Nu is het tijd om live te gaan. Uw winkel zal een paar minuten van downtime ervaren omdat hij de DNS instellingen verandert en herindeelt.

Om fouten te minimaliseren en een soepele transitie te ondergaan zijn er de volgende 5 tips.

1. Migratie Complexiteiten

Onthoud dat de nieuwe Magento een nieuw gegevensbestand design en andere architectuur heeft.

Magento verwacht dat de nieuwste versie enkel 20% groter is. Maar de grote verzekerd geen soepele rid. De tijd en moeite die nodig is voor de migratie hangt af van de complexiteit van uw website.

Bijvoorbeeld, Als u een hoop extensies en aanpassingen heeft, zal het langer duren om alles over te zetten naar Magento 2.

2. Importeren

Als het aankomt op importeren, moet u de mediabestanden en al uw product en klantgegevens importeren. Gelukkig, Voorziet Magento u met het juiste gereedschap en de juiste richtlijnen. Hier is een simpele richtlijn over hoe u het moet doen.

Klanten en product gegevens

De Magento 2 Data Migration Tool (Magento 2 gegevens migratie hulpmiddel) zorgt voor een soepele gegevens transactie. Het hulpmiddel transformeert de gegevens naar de nieuwe Magento winkel door het gebruiken van map bestanden.

Het verifieert de gegevensbestand structuur (Veld en Tafels/Field and Tables) tussen Magento 1 en Magento 2. Het hulpmiddel volgt ook de gegevens transfer en slaat de progressie op en doet tests om de gegevens te verifiëren.

Hier is hoe het Gegevens Migratie Hulpmiddel werkt. Allereerst, verplaatst het configuratie instellingen, en dan verplaatst het de hoofd gegevens in het nieuwe gegevensbestand. Als laatste, migreert het de gegevens updates naar het admin paneel en de winkel voorkant (storefront).

Media files

Jammer genoeg, is er geen app die de media bestanden voor u kan migreren, tenminste nog niet. Dus wat er nog over is is het handmatig overzetten van al uw foto’s, video’s, en andere mediabestanden. Volg gewoon de Magento’s guide over hoe u het veiligst deze bestanden overzet.

3. Extensies en thema’s

Er is een kans dat u extensies gebruikt die niet ondersteund worden door de nieuwe versie van Magento. Sommige extensies kunnen worden gemigreerd door een 3e partij te gebruiken zoals Code Migration Toolkit. U kunt ook kijken of de ontwikkelaars een nieuwe versie voor Magento 2 hebben gelanceerd. Anders moet u overwegen om een andere extensie te gebruiken.

Soortgelijke regels zijn van toepassing op de thema’s. Het is cruciaal om beide thema’s te recreëren en de extensies om aan de nieuwe architectuur van Magneto te voldoen, en waarschijnlijk net zo belangrijk, om geen klanten te verwarren die gewend zijn geraakt aan uw winkel.

4. Fouten en reparaties

Ondanks uw beste poging en voorzichtige planningzullen sommige foutmeldingen nog steeds voorkomen. U kunt uw stappen terugzien en de reden achter de foutmelding achterhalen. Maar als dit niet lukt, kunt u altijd contact opnemen met de Magento support voor extra hulp.

5. Timing

Het migratieproces is imminent dus het is het beste om het niet te uitstellen. Het is aangeraden om te migreren naar Magento 2 voordat je enkele andere veranderingen maakt aan je Magento winkel.

U moet de migratie ook plannen naar uw marketing campagne. Bijvoorbeeld zou u het beste nu het proces kunnen ondergaan als u van plan bent om uw eindejaarsfeestdagen verkoop zwaar te gaan promoten. Het kan tot 6 maanden duren totdat de gehele architectuur is overgezet.

Losstaand van uw huidige succes, kunt u profijt hebben van Magento 2 zijn verbeterde admin verbinding, B2N en CMS kenmerken, en gestroomlijnde prestatie.

Nog belangrijker, de nieuwe versie komt met een eigen functie die misschien uw verkopen en conversies verbeteren als u eraan werkt. Deze bevatten cross-sells, beloning programma’s, upsells, en meer.

En het ondersteund nu ook verschillende wereldwijde verzending diensten die u misschien bruikbaar vind. Deze bevatten luchtvracht logistiek verzendingen tot extreem betaalbare laatste kilometer levering diensten die op kroppen in verschillende landen. U hoeft niet langer afhankelijk te zijn van USPS, de meest populaire verzender voor VS winkels die naar het buitenland verzenden.

Migratie diensten

Als u dit liever niet allemaal zelf doet, kunt u een Magento 2 migratie dienst inhuren.

Welke dienst u ook kiest, ze moeten een gecertificeerde Magento ontwikkelaar zijn. Dit verifieert dat het bedrijf/ontwikkelaar de juiste ervaring heeft om uw e-commerce naar een nieuw platform te verplaatsen.

Ondersteuning na de migratie s ook een andere belangrijke factor. Als de migratie gedaan is moet de dienstverlener alle aspecten van de winkel testen om er zeker van te zijn dat er geen technische problemen zijn. Natuurlijk moet u ook zelf de site testen en met de verlener werken aan enige problemen.

Naar betere prestaties

De voordelen van Magento 2 zijn overduidelijk. Hoewel het misschien geen simpele upgrade voor iedereen is. Stel je eens voor hoeveel tijd het kost als u uw traditioneel bedrijf naar een compleet nieuwe locatie verhuisd.

Oke, we overdrijven - het is eigenlijk niet zo moeilijk. Maar u snapt het idee.

Maar aan het uiteindelijk komt het allemaal neer op slim plannen. Maar als u niet helemaal zelfverzekerd bent om alles zelf te doen, vraag dan gerust een offerte aan.

Reactie plaatsen
  • *Verplichte velden

By interactivated • on April 17, 2019

Contacteer ons
Snel contact met een van onze specialisten
Interactivated Ecommerce Netherlands
Herestraat 106,
9711 LM Groningen
Nederland
Postbus 5171
9700 GD Groningen
Nederland
+31(0)50 711 9940
KVK: 58348646
BTW: NL 852998521B01

* Vereiste velden