interactivated blog

magento & ecommerce

Hoe Kunt U Probleemloos van Magento 1 naar Magento 2 Migreren?

Na jarenlang een van de meest populaire eCommerce-platforms zijn, maakt Magento nu plaats voor Magento 2. Online handelsbedrijven stappen nu sinds 5 jaar over op de nieuwere versie van Magento. De ondersteuning voor Magento 1 zal binnenkort ophouden, waardoor het hoog tijd wordt dat ook U naar Magento 2 verhuist.

Migreren van een e-commerceplatform naar een ander is echter een zeer problematisch proces dat zelfs afgeraden wordt. Dit keer is migratie is noodzakelijk. Hier is hoe u dit zo soepel mogelijk kunt uitvoeren.

Voordat U Start

Alhoewel het volgen van deze richtlijnen de migratie van Magento 1 naar Magento 2 zo soepel mogelijk zal laten verlopen, kunt u toch moeilijkheden verwachten. U moet alle voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat u hiervoor klaar bent.

Maak ten eerste een volledige back-up van de database, alle bestanden en mappen van Magento 1. Op deze manier maakt u een clone aan van uw huidige webstore. Het is mogelijk de migratie direct in de webstore toe doen, maar dit is nog ingewikkelder.

Dit is ook het momento waar u een grondige analyse uitvoert met betrekking tot welke extensies en andere componenten u nodig heeft en welke niet. Verwijder onnodige zaken en ga door met de dingen die u wilt blijven houden, dit maakt de migratie aanzienlijk soepeler.

Sommige Magento 1 thema´s en extensies zijn niet compatibel met Magento 2. Zorg ervoor dat u dit voorafgaand onderzoekt. Bovendien zullen bepaalde aangepaste codes die u voor Magento 1 hebt gebruikt, mogelijk niet op Magento 2 werken.

Magento Migratie

Volgens de officiële documentatie, zijn er vier fasen van Magento-migratie;

1.Thema migratie, 2.Extensie migratie, 3.Aanpassingen en 4.Datamigratie.

Ook al heeft u alles gedaan om zich voor te bereiden, zal het een lastige klus worden. Problemen zullen zich voordoen en u moet zich daarop voorbereiden.

Dat gezegd, als u alles goed uitvoerd, dan is het proces makkelijker dan de migratie naar een compleet ander eCommerce-platform.

Thema-Migratie

Allereerst moet u weten dat u uw huidige Magento 1-thema´s niet rechtstreeks naar Magento 2 kunt migreren. Magento 2 heeft nieuwe technologieën en methodologieën geïntroduceerd die de ervaring voor gebruikers en verkopers verbeteren. U zult deze nieuwe opties niet willen mislopen.

U moet ofwel een nieuw thema maken of het huidige thema aanpassen om aan de Magento 2 normen te voldoen. Als je dit gedoe wilt vermijden, kun je een passend thema vinden in de Magento Marktplaats of zoeken naar andere gerenommeerde bronnen.

Extensie Migratie

Als Magento 1-gebruiker weet U hoe belangrijk extensies zijn. Als componenten die de functionaliteiten van uw webwinkel uitbreiden en nieuwe functies bieden, zijn extensies een essentieel onderdeel van een optimaal Magento gebruik.

Helaas werken Magento 1-extensies niet op Magento 2. U kunt proberen de Magento 1 extensies te integreren, maar u zult waarschijnlijk grote compatibiliteitsproblemen ondervinden en uiteindelijk de extensie migratie hoe dan ook stopzetten.

Tsja, dit is waarschijnlijk niet wat u horen wilt, mar u moet aleen de meest relevante extensies installeren die u nodig hebt voor uw Magento 2-winkel en de nieuwe moet u zoeken. Magento-ontwikkelaars, ontwikkelingsbureaus en de Magento-community werken momenteel aan Magento 1-ports voor Magento 2.

U kunt ook zelf uw extensies maken, maar dit vereist veel expertise die u misschien niet heeft.

Aanpassingen

Gelukkig zijn de aangepaste codes die je op Magento 1 hebt gebruikt waarschijnlijk compatibel met Magento 2. Dat is een hele opluchting, want het bedenken van nieuwe aangepaste codes voor Magento 2 zou veel tijd in beslag nemen en kan in een behoorlijke nachtmerrie veranderen.

Verwacht ook hier geen volledig soepele ervaring. Er zijn veel structurele verschillen tussen Magento 1 en Magento 2, en een succesvolle code-integratie betekent een hoop werk.

U kunt gebruik maken van Magento´s Code Migration Toolkit om het aanpassingsproces gemakkelijker te maken.

Data Migratie

De laatste stap in uw Magento 1-Magento 2 migratie is het migreren van uw instellingen en data. Gelukkig heeft Magento een Magento 2 Data Migration Tool ontwikkeld om je hierbij te helpen. Deze tool helpt ontwikkelaars CLI-commando’s te gebruiken om webstore data te kunnen verplaatsen.

We hebben het over cruciale data zoals producten, bestellingen, categorieën, winkelconfiguraties en instellingen, enz. Met deze tool verloopt het hele datamigratieproces veel beter.

Hoe werkt deze Magento 2 Data Migration Tool precies? Het migreert alle gegevens van de Magento 1-database naar de Magento 2-database met behulp van een door XML-bestand gedefinieerde set van regels. Op dit moment draagt ​​de Data Migration Tool alleen instellingen en data gegevens automatisch over. Extensies, thema's en aanpassingen kunnen helaas nog niet zo overgezet worden

Uiteindelijk is het eindddoel van dit Data Migration Tool een totaal en soepel migratieproces van Magento 1 naar 2 aan te kunnen bieden. Tot dan, kunt u het proces voltooien zoals we vermeld hebben.

Installatie van de Magento 2 Data Migration Tool

Magento 2 Data Migration Tool is geen Magento 2-extensie. Het is een shell, een zelfstandige applicatie dat U nodig hebt voor de Magento 2-webstore.

Voordat u de Data Migration Tool installeert, moet u ervoor zorgen dat uw Magento 2 webstore versie overeenkomt met die van de Data Migration Tool. Om de versie van uw webstore te controleren, ga naar de Magento 2-hoofdmap en geeft u php bin/magento –version in.

Actualiseer nu de Data Migration Tool in het composer.json-bestand. Doe dit door de volgende commando’s uit te voeren:

  1. composer config repositories.magento composer https://repo.magento.com
  2. composer require magento/data-migration-tool:<version>

Het gedeelte <version> verwijst naar de versie van de Data Migration Tool.

Voer nu de authenticatie nummers van de ontwikkelaar in, log in en de Data Migration Tool moet automatisch op uw Magento 2-winkel worden geïnstalleerd. Configureer nu de tool en migreer uw instellingen en gegevens.

Magento 1 naar Magento 2

Zoals u kunt zien, is het Magento1-Magento 2 proces niet zo eenvoudig. De Data Migration Tool helpt zeker veel, maar je moet nog steeds de beste manier vinden om je thema's en extensies te migreren. Wat betreft de migratie van uw aanpassingen zult u niet al te veel problemen ondervinden.

Gelukkig werkt de Magento community hard om de Data Migration Tool te verbeteren, zodat het hele migratieproces soepeler en eenvoudiger wordt. Hopelijk gebeurt dit snel en wordt de integratie van Magento 1 - Magento 2 naadloos uitgevoerd.

By interactivated • on October 15, 2019

Contacteer ons
Snel contact met een van onze specialisten
THE NETHERLANDS (HQ)
Herestraat 106, 9711LM,
Groningen (Netherlands)
+31 (0)50 711 9940
VAT: NL 852998521B01
Chamber of Commerce: 58348646
UKRAINE
Kostomarivs'ka 13
61002, Kharkiv
SPAIN
Calle Jabea 18, 29631,
Benalmádena Costa (Malaga)

* Vereiste velden