interactivated blog

magento & ecommerce

Magento Progressive Web Apps

Als marktleider op het gebied van e-commerce innovatie, blijft Magento manieren vinden om verkopers hun zaken uit te laten breiden. Het platform biedt alle functionaliteit voor een aantrekkelijke shopervaring,  wat je bedrijf tot grote hoogtes kan brengen.

Nog beter: Het aantal functionaliteiten blijft groeien om aan de steeds wijzigende behoefte van de consument te blijven voldoen en up-to-date te blijven met de markttrends.

Progressive Web Apps zijn ongetwijfeld één van de meest sterke marktinstrumenten die een verkoper tot zijn beschikking heeft. Als je de functionaliteiten van Progressive Web Apps volledig benut, kan dat een groot aantal positieve effecten op je e-commerce zaken hebben.

Wat zijn Progressive Web Apps?

Tegen 2022 verwacht men dat ongeveer de helft van alle online verkopen in de verenigde staten voor rekening van mobiele e-commerce komt. Een reden voor verkopers om te zorgen voor een optimale mobiele shopervaring.

Velen denken dat het optimaliseren van hun website voor smartphones genoeg is. Helaas is dit niet het geval. Volgens een onderzoek van The State of Retailing Online and partners, kunnen verkopers van het mobiele web slechts een conversion rate van 2.3% verwachten.

Echter, de conversion rate stijgt naar 6% bij het gebruik van native apps. Dit betekent dat het bouwen van een e-commerce app een betere oplossing is dan er voor zorgen dat je site mobielvriendelijk is.

Deze oplossing kent echter ook enkele negatieve aspecten. De grootste is, dat niet veel mensen bereid zijn om een native app te downloaden om een aankoop te doen. Een groot aantal van je klanten doet wellicht een eenmalige aankoop, of denken dat in ieder geval, en dan is het downloaden van een app gewoon te veel gedoe.

Dus, is er een andere oplossing?

Jazeker, en die is er in de vorm van Progressive Web Apps (PWA’s). Het komt er in feite op neer dat ze het beste van twee werelden pakken en een combinatie van functionaliteit bieden die het mobiel shoppen veel aantrekkelijker maakt. Ze combineren de onmiddellijke bevrediging van de behoefte en het gemak van een mobiele website met een uitgebreide reeks functionaliteiten die native apps bieden.

PWA’s zorgen voor een snelle, probleemloze, mobiele shopervaring, wat gegarandeert ongelofelijke resultaten zal opleveren.

Waarom moet je ze gebruiken?

Verkopers zullen, tegen het eind van 2018, zich gaan verdiepen in Magento 2.3. Van de mega hoeveelheid nieuwe functies die een heleboel nieuwe zaken mogelijk maken voor ondernemers, is PWA studio de meest indrukwekkende. Hier een paar redenen waarom je optimaal gebruik van ze wil maken:

  1. Het versterken van de engagement en conversion rate

Engagement is essentieel voor succes. Als je jouw publiek niet kunt binnenhalen met je producten en marketing inspanning, dan is het slechts een kwestie van tijd voordat je je shop kunt sluiten. Dat gezegd hebbende, is het integreren van PWA’s een onfeilbare manier om de engagement te verhogen.

Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Trivago. Nadat het bedrijf PWA’s implementeerde op hun website, zagen ze een engagment stijging van 150%. Bovendien kregen de “hotelaanbiedingen click-outs” een 97% boost.

Natuurlijk is de conversion rate nog steeds het belangrijkst. Uiteindelijk houdt het omzetten van bezoekers in kopers je bedrijf overeind.

Magento belooft dat zijn PWA oplossing het mogelijk maakt om conversion rates met 50% te laten stijgen. Er is zeker bewijs voor deze bewering, aangezien Grand Velas Riviera Maya hun Black Friday conversion rate met 53% zagen stijgen nadat ze PWA’s hadden geïmplementeerd.

  1. Supersnelle browsing

Volgens Google’s gegevens, zullen 53% van de mensen een site verlaten, als het langer dan 3 seconde duurt voordat deze geladen is. Dat is dus meer dan de helft van de potentiele klanten voor een traag ladende site.

PWA’s zorgen voor het laden in een oogwenk en ongelofelijk snelle browsing. Dit resulteert in een zeer responsieve user interface die de shopervaring enorm kan verbeteren. Bovendien zorgt het ervoor dat pagina’s niet opnieuw hoeven te laden, aangezien het verschillende onderdelen van de web app pre-cachet. Dit betekent dat, als iemand meerdere keren jouw web app opent, ze niet iedere keer hoeven te wachten totdat de pagina geladen is.

  1. Geen netwerk? Geen proble2018em.

Een andere prachtige functionaliteit van PWA’s is dat ze de netwerk connectiviteit van de gebruiker bijhouden. Zodra een slechte netwerkconnectie wordt geconstateerd, zal de PWA overschakelen naar een offline modus, waardoor de gebruiker kan blijven browsen, waar hij ook is.

Iedere functionaliteit van de PWA blijft werken zodat de gebruiker een onverstoorde browse-ervaring heeft. Ze kunnen een order plaatsen zonder connectiviteit, die op stand-by blijft staan totdat de PWA weer online is.

  1. Onmiddellijke toegang

Een manier waarop een PWA het gedrag van een native app kan imiteren, is, doordat deze toegevoegd kan worden aan de home screen van de gebruiker en het push notificaties mogelijk maakt. Dit betekent dat gebruikers hun browser niet meer hoeven te openen om naar jouw website te gaan, iedere keer als ze jouw shop willen bezoeken.

In plaats daarvan staat er een app icoon direct op hun home screen, dat snelle toegang verschaft. Beter nog, ook de volledige scherm-modus is beschikbaar zodat de gebruiker een volledige app-ervaring heeft zonder dat hij daar daadwerkelijk een app voor hoeft te downloaden.

Het belangrijkste voordeel is de engagement toename. De PWA zet de gebruiker aan tot het meermalen bezoeken van jouw shop en het maakt het veel makkelijker voor jouw klanten om aankopen te doen.

Tenslotte

De PWA trend begon een paar jaar geleden, en nu biedt Magento de gebruikers de kans om vanuit de eerste hand te ervaren wat deze apps te bieden hebben. Als je onderdeel bent van het Early Adopter program, heb je misschien al gezien hoe krachtig PWA studio is.

Zo niet, dan kan de officiële release van Magento 2.3 een keerpunt voor je bedrijf zijn. Als je eenmaal ervaren hebt wat PWA’s voor jou kunnen betekenen, dan is er een grote kans dat je je af zult afvragen, hoe het kon dat jouw webshop zonder PWA’s heeft kunnen overleven.

By interactivated • on November 15, 2018

Contacteer ons
Snel contact met een van onze specialisten
THE NETHERLANDS (HQ)
Herestraat 106, 9711LM,
Groningen (Netherlands)
+31 (0)50 711 9940
VAT: NL 852998521B01
Chamber of Commerce: 58348646
UKRAINE
Kostomarivs'ka 13
61002, Kharkiv
SPAIN
Calle Jabea 18, 29631,
Benalmádena Costa (Malaga)

* Vereiste velden