interactivated blog

magento & ecommerce

Magento vs. BigCommerce - Welk Platform Is het Juiste voor Uw Bedrijf?

Als het gaat om e-commerce platforms, zijn Magento als BigCommerce de top van het marktaanbod. Voor een onderneming zijn dit dan ook de beste opties. Maar welke van de twee is de meest gepaste voor uw bedrijf? Met dit artikel proberen we u te helpen met de juiste keuze van uw e-commerce platform.

Magenta en BigCommerce zijn twee eCommerce platform kampioenen die allebei over voor-en nadelen beschikken. Een juiste keuze voor uw bedrijf is dan ook niet gemakkelijk, maar wel uiterst cruciaal. Uw bedrijfsgrootte en toekomstplannen voor het bedrijf zijn belangrijke factoren, die bij een weloverwogen besluit van doorslag zijn. In dit artikel geven we u informatie die kan helpen deze beslissing te kunnen nemen.

SaaS vs. Open Source

Zowel Magento als BigCommerce zijn uitstekende opties voor de keuze van uw eCommerce-platform. De twee verschillen niet zozeer van elkaar, maar hebben wel een aantal fundamentele verschillen die uw keuze misschien een stuk gemakkelijker kunnen maken.

Het belangrijkste verschil tussen deze twee populaire platformen is dat Magento wordt aangeboden als PaaS en BigCommerce als SaaS. PaaS is de afkorting van ‘Platform as a Service’, wat Magento een open-source maakt en SaaS betekent ‘Software as a Service, wat inhoudt dat BigCommerce cloud-gebaseerd is.

Als SaaS-software geeft BigCommerce unieke licenties aan haar gebruikers, en u als ondernemer, heeft ten alle tijden toegang heeft tot uw webwinkel, mits u over Internetverbinding beschikt. Bij een PaaS-software zoals Magneto, ligt dit anders.

Als open-source software kan Magento bepaalde aspecten zoals ´cross-responsiveness´ tussen diverse apparaten niet aanbieden. Anderzijds heeft het meer interessantere en innovatievere software-updates en -upgrades dan BigCommerce.

Welke van de Twee?

Kortom, welke van de twee moet u kiezen? In grote lijnen hangt het af van wat u met uw bedrijf wilt doen. Als u een klein bedrijf bent en niet van plan bent om te groeien, kan BigCommerce misschien overbodig zijn. Magento kan waarschijnlijk voor u betere ideeën en opties geven.

Als u een groot bedrijf bent of een klein bedrijf met belangrijke groeiplannen, dan is BigCommerce weer misschien de betere keuze.

De keuze is echter een beetje ingewikkelder dan dat. Magento kan voor ook voor grote bedrijven de juiste werking bieden, terwijl veel kleine ondernemingen juist gebruik maken van BigCommerce.

Hoe dan ook, het is van belang om bij het begin direkt de juiste optie te kiezen. Om later te moeten migreren van het ene naar het andere platform is een ware nachtmerrie. Daarom is het belangrijk vooraf te weten wat voor plannen u met uw bedrijf heeft.

Out-of-the-Box vs. Open-Source

Het feit dat BigCommerce een SaaS-platform is, maakt het een plug-and-play oplossing. Dit betekent dat het alles regelt; van het configureren tot het hosten van uw webwinkel.

Eenmaal geïnstalleerd, kunt u kiezen voor een kant-en-klaar aanpasbaar thema, wat betekent dat u geen geen ICT-team nodig heeft om de webwinkel te ontwerpen en te onderhouden. U krijgt ook toegang tot een uitgebreid aanbod van functies, zoals digitale marketing, productbeoordelingen en loyaliteitsprogramma's.

Magento is, daarentegen, open-source. Dat betekent dat elke gebruiker zijn/haar webwinkel kan aanpassen en ontwerpen. Uw ontwikkelaars maken de meeste plug-ins en uitbreidingen wat dus veel ruimte voor creative creatieve vrijheid schept om een gepersonaliseerde webwinkel te kunnen maken.

Nadeel wel is dat U hiervoor een goed intern of extern team van ontwikkelaars nodig heeft wat behoorlijk duur kan uitpakken.

Wie Wint Hier?

Als u een bedrijf bent dat wil groeien en u heeft een goed budget, dan is Magento de betere optie. Met BigCommerce krijgt u vanaf het begin voorbeelden en verschillende functionaliteiten waardoor de ICT kennis geleverd wordt. Niettemin, als u een klein bedrijf bent, maar wel technische kennis in huis heeft, dan blijft Magento de betere keuze.

Onderhoud

Als open-source platform helpt Magento u niet met het onderhoud. Als verkoper bent van uw bedrijf bent u zelf verantwoordelijk voor de opzet van de beheer- en infrastructuren en alle software-upgrades, bugs, eventuele incidenties, etc. Met Magento bent u nagenoeg overal zelf verantwoordelijk voor.

Nu klinkt het misschien alsof Magento een slechtere keuze is, maar mocht u een ICT-specialist binnen uw bedrijf hebben, dan is Magento een betere oplossing dan BigCommerce. Met Magento krijgt u meer beheer- en aanpassingsmogelijkheden, wat essentieel is om uw eCommerce infrastructuur te beheersen.

Aan de andere kant zorgt BigCommerce voor het onderhoud. Zij hosten uw webwinkel en voorzien u van software updates en upgrades. Daarbij vertrouwen ze op hun eigen team om uw problemen op te lossen. Uiteraard is deze optie vrij duur en beschikt u over veel minder controle.

Wie Is Nu de Winnaar?

Heeft u een ICT-afdeling en kunt u een bepaald gedeelte van dit team inzetten voor het onderhoud van eCommerce, dan is Magento voor u de betere keuze.

Bedrijven zonder eigen ICT-team kunnen beter voor BigCommerce kiezen.

Magento vs. BigCommerce - Oordeel

Ook al speelt de grootte van uw bedrijf een belangrijke rol, blijft het geen doorslaggevende reden voor de uiteindelijk keuze van uw ecommerce platform. Noch Magento, noch BigCommerce zijn platformen die specifiek ontworpen zijn voor grote of kleine bedrijven. De totale kostenbegroting en toekomstplannen van uw bedrijf zijn net zo belangrijke factoren.

De beste optie is te kiezen voor het eCommerce platform dat klaar is voor de lange termijnplanning. Een noodzakelijke migratie van het ene naar het andere platform is gecompliceerd, en zal de prestaties van uw bedrijf tijdens de overgangsperiode in de weg staan.

Daarom wees slim en weet wat u wilt. Plan vooraf welk eCommerce platform bij uw bedrijf past.

By interactivated • on March 30, 2020

Contacteer ons
Snel contact met een van onze specialisten
THE NETHERLANDS (HQ)
Leonard Springerlaan 35, 9727 KB
Groningen (Netherlands)
+31 (0)50 711 9940
VAT: NL 852998521B01
Chamber of Commerce: 58348646
SPAIN
Calle Jabea 18, 29631,
Benalmádena Costa (Malaga)

* Vereiste velden