interactivated blog

magento & ecommerce

Magento vs. Shopify - Welke Biedt Meer Vrijheid?

Magento en Shopify zijn alleen vergelijkbaar in het feit dat ze beide eCommerce platformen voor het beheren van uw webstore zijn. Verder zijn ze enorm verschillend van elkaar. Het voornaamste verschil tussen de twee platforms is de vrijheid die wordt aangeboden.

Als u op zoek bent naar een eCommerce platform dat ruimte voor vrijheid biedt, dan zult u zo snel mogelijk de juiste keuze willen maken. Het laatste wat u wilt is het migreren van het ene naar het andere platform.

Overeenkomstigheden

Hoewel er veel verschillen zijn tussen Magento en Shopify, bieden ze ook enige overeenkomstigheden.

Ook al hebben beide platformen een grote verscheidenheid aan functionaliteiten en voorzieningen, ze zorgen beiden voor een probleemloze doorstroming van uw online handelsactiviteiten.

Beide platformen hebben een zorgvuldig ontworpen en gebruiksvriendelijke interface. Zowel Magento als Shopify ondersteunen u bij de groei van uw bedrijf.

Hoe kunnen we dan een keuze maken? Magento en Shopify zijn goed op verschillende vlakken waardoor ze op uiteenlopende trajecten kunnen leiden.

Welke van de twee geeft meer ruimte en biedt dus meer vrijheid?

SaaS vs. PaaS

SaaS staat voor 'Software as a Service', terwijl PaaS staat voor 'Platform as a Service’. Saas is in principe een cloud-gebaseerd platform, terwijl PaaS open-source software is.

Magento is PaaS, compleet open-source, en vereist meer ICT-kennis en expertise om de eigen webwinkel te ontwerpen. Ook al biedt dit meer vrijheid over het platform zijn de kosten hoger voor het inhuren van deze deskundigen.

Alles op Magento is crowd-sourced, met een voortdurende toevoer van verbeteringen, moderniseringen en updates.

Shopify functioneert als SaaS platform en is een cloud-gebaseerd eCommerce platform. Het richt zich op de midden- en kleinbedrijf sector.

Momenteel biedt Shopify twee mogelijkheden: het afsluiten van een abonnement of alleen een service van handelsoplossingen. Met betrekking tot een abonnement is Shopify een SaaS met een hoge rentabiliteit. Shopify's handelsoplossingen zijn echter in feite transactionele betalingsverwerkingen. Dat betekent dat de klanten van Shopify extra moeten betalen voor elke transactie die op de webwinkel wordt doorgevoerd. Momenteel is er een grotere groei in service van handelsoplossingen dan abonnementen.

Handelsoplossingen zijn geen SaaS, en het ziet ernaar uit dat Shopify steeds meer van dit systeem afstand neemt.

Op dit moment is Shopify nog grotendeels gebaseerd op het gebruik van kant-en-klare voorbeelden ook al geeft het steeds meer ruimte voor vrijheid.

Magento is op het gebied van functionaliteit en esthetische vormgeving van de webwinkels nog steeds de betere oplossing.

Gemakkelijk te Gebruiken

De term gebruiksvriendelijkheid wordt niet vaak direct met de vrijheid van de gebruiker verbonden. Echter, een gelimiteerd gebruiksgemak kan de complete beleving van het platform in het gedrang brengen. Vandaar dat het gebruiksgemak een doorslaggevende factor is in de vrijheid van de gebruiker.

Ongeacht als beginner of ervaren gebruiker blijft het lastig uw bedrijf on line te brengen. Waarschijnlijk zult u daarom willen kiezen voor een eenvoudig te gebruiken platform dat u zichzelf snel aan kunt leren.

Hier speelt Shopify zich op in. Zoals gezegd is Magento open-source en zodanig veel gecompliceerder. Het is vrijwel onmogelijk om Magento in een paar dagen volledig onder de knie te krijgen. Shopify is een veel simpelere website ontwerper dat een lijst met maatwerkopties aanbiedt waarmee u in staat bent alles uit te voeren.

In dit ontwerp, kunt u elementen op pagina´s verplaatsen om zo uw webwinkel op te bouwen. Op dit platform kunt u thema's gebruiken, eigen foto's invoeren en aanpassen, producten toevoegen, betalingen opzetten, maar ook de gehele uiterlijke inhoud en gevoel van de website aanpassen.

Magento is een CMS - Content Management Systeem. Het is aanmerkelijk geavanceerder en zal zeker niet iets zijn voor een ongetrainde gebruiker. Het gebruik van Magento is een beetje als een programmeersysteem - u zult waarschijnlijk ICT-expertise moeten inschakelen om het systeem op te zetten.

Ook al biedt Magento meer vrijheid, functionaliteit en flexibiliteit,als echter het gaat om gebruiksgemak, dan komt Shopify als winnaar uit de bus.

Is dus gebruiksgemak meer vrijheid? De hoeveelheid vrijheid die Magent kan bieden, hangt af uw ICT-vaardigheden. Als u er geen besef van heeft en het inhuren van een expert is voor u te duur, dan is de vrijheid die u krijgt bij Magento niet bruikbaar.

Thema’s

Als we bij Magento en Shopify willen zien wie meer vrijheid biedt, moeten we het onderwerp “themas” in acht nemen.

Het ontwikkelen van een webwinkel is een klant-georiënteerde taak. Het betekent dat het thema van de webwinkel zich probleemloos moet aansluiten bij de smaak van uw klanten.

De grafische vormgeving van uw webwinkel kan een klant besluiten om een aankoop te doen of niet.

Shopify heeft meer dan 60 prachtige, professionele en aanpasbare thema's. Dit is normaal gesproken genoeg voor de meeste ondernemers en zou voldoende moeten zijn voor u.

Daarentegen biedt Magento slechts 16 kant-en-klare, aanpasbare thema’s, wat geen groot aanbod is. Biedt Shopify dus meer vrijheid op dit gebied?

Bedenk dat Magento volledig aanpasbaar is en het enige wat nodig heeft om te maken wat u wilt is expertise; die van uzelf of die van een andere persoon.

Verkopers willen in staat zijn om hun eigen thema te ontwerpen, zoals zij dat in gedachte hebben.

Kortom, als je je originele webwinkel een eigen vormgeving wilt geven, geeft Magento u veel meer vrijheid. Mocht u echter tevreden zijn met een keuze uit 60 professioneel ogende thema's, dan is Shopify wellicht een betere keuze.

Dus, Welke Is Beter?

Theoretisch gezien biedt Magento veel meer flexibiliteit dan Shopify. In een minder letterlijke betekenis van het woord "vrijheid", staat Shopify echter vooraan en levert de gewenste resultaten. Als u een ICT-team heeft of zelf enige ICT-kennis bezit, dan heeft u met Magento veel meer keuzevrijheid. Heeft u dat niet, dan is Shopify de aangewezen oplossing.

Beide eCommerce platformen zijn fantastisch. Het uiteindelijke antwoord op de titelvraag hangt af van wat u denkt nodig te hebben.

By interactivated • on March 15, 2020

Contacteer ons
Snel contact met een van onze specialisten
THE NETHERLANDS (HQ)
Herestraat 106, 9711LM,
Groningen (Netherlands)
+31 (0)50 711 9940
VAT: NL 852998521B01
Chamber of Commerce: 58348646
Eastern Europe
SPAIN
Calle Jabea 18, 29631,
Benalmádena Costa (Malaga)

* Vereiste velden