interactivated blog

magento & ecommerce

Software Productontwikkeling Strategieën

Terwijl een bedrijf groeit, veranderen en ontwikkelen de software benodigdheden, en kunnen bestaande softwareproducten niet langer volhouden in een concurrerende markt. Gespecialiseerde en op maat gemaakte softwareproducten, specifiek ontworpen om aan de wensen van een bedrijf te voldoen, kunnen rendabele oplossingen tot stand laten komen en werken naar het verder uitbreiden van een bedrijf.

Het herontwikkelen van websites, het creëren van op maat gemaakte softwareconcepten en -technologie, en het verbeteren van bestaande softwareplatforms, kunnen allemaal bijdragen aan de verbetering van het alledaagse leidinggeven en de winstgevendheid van een bedrijf.

Waar softwareproducten traditioneel werden ontwikkeld door de welbekende watervalmethode te gebruiken, is het meer flexibele agile model erg populair geworden. Beide aanpakken zijn het overwegen waard. Welk model het meest bij je bedrijf past, hangt af van je wensen en benodigdheden.

Aangepaste Aanpak - Eerst Benodigdheden Bepalen

Terwijl een bedrijf groeit, veranderen en ontwikkelen de software benodigdheden, en kunnen bestaande softwareproducten niet langer volhouden in een concurrerende markt.

Maar voordat je een methode kunt bepalen en een offerte kunt opmaken, bepalen wij eerst de benodigdheden van je bedrijf. Tijdens uitgebreide discussies kunnen we je benodigdheden identificeren, je ideeën verzamelen, je budget bepalen, en een tijdvenster instellen. We kunnen dan doorgaan door je te introduceren in onze methodes, onze kennis te delen en je te voorzien van een nauwkeurige offerte. Aan het einde van dit proces zul je een duidelijk beeld hebben van het betrokken proces, onze aanpak, en wat je moet verwachten.

Onze software productontwikkelaars zijn goed getraind en ervaren en ze doen hun uiterste best om een slimme softwareoplossing te ontwikkelen, gericht op het behalen van je specifieke doelen.

Twee Aanpakken naar Strategieën om Softwareproducten te Ontwikkelen

We bieden twee verschillende methodes aan: het traditionele watervalontwerp en de meer aanpasbare agile methodologie. Watervalprojecten zijn projecten met een vaste prijs, terwijl agile projecten tijd en materialen nodig hebben, gebruikt in overweging en berekend op lange termijn.

Tijdens de eerste afspraak zullen we gezamenlijk bepalen welke aanpak op de meest effectieve manier bij jouw wensen past.

Waterval

Het Waterval model is een vast, lineair model. Dit is hoe software traditioneel werd ontwikkeld, en deze methode vertegenwoordigt nog steeds een rendabele aanpak voor veel bedrijven.

De stappen van de waterval aanpak zijn duidelijk uitgezet, de ene stap volgt de andere op, waardoor het uiteindelijk een voorzichtig gepland softwarepakket oplevert.

De waterval methode bevat de twee volgende belangrijke fases:

Terwijl een bedrijf groeit, veranderen en ontwikkelen de software benodigdheden, en kunnen bestaande softwareproducten niet langer volhouden in een concurrerende markt.

Fase I - Plannen van Project

Tijdens de planfase verzamelen onze ontwikkelaars alle relevante informatie over jouw wensen en doelen. Zij creëren dan een projectplan, maken een offerte op, werken aan een volgorde, ................, en stellen een team van ontwikkelaars samen. Onze focus is het creëren van een effectief, efficiënt softwareproduct, aangepast aan de specifieke verwachtingen van al onze klanten. Jouw input is extreem waardevol en zal ons voorzien van de informatie die we nodig hebben in de ontwikkeling van een geavanceerd softwareproduct.

Zodra je door wilt op basis van wat ons ontwikkelingsteam heeft samengesteld, kan de ontwikkeling van het project aanvangen.

Fase II - Projectontwikkeling

Nadat je de werkorder hebt getekend, beginnen we met het ontwerp van je softwareproduct. Daarna stellen we je product ter beschikking aan onze klanten voor "gebruiker acceptatie testen", ook bekend als UAT. Tijdens de UAT fase zul je in staat zijn om een prototype van je software te testen en ons van feedback te voorzien. In deze fase kunnen we veranderingen implementeren, mocht je dit willen. Zo kun je bijvoorbeeld andere toepassingen willen incorporeren of de software verder willen aanpassen.

Zodra je tevreden bent met de ontwikkelde software, zullen we het loslaten in de productie.

Voordelen van de Watervalmethode

Het watervalmodel heeft diverse voordelen, waaronder:

●    Vanzelfsprekend Proces: Doordat alle variabelen tijdens de planfase worden gedefinieerd is het ontwikkelingsproces extreem vanzelfsprekend.
●    Klant Hoeft Niet Bij Te Dragen na Eerste Afspraken: De teams van ontwikkelaars zorgen dat ieder aspect van de projectontwikkeling goed verloopt, en de klant hoeft alleen aanwezig te zijn bij de planfase, en tijdens afspraken, beoordelingen, en tests van producten.
●    Geschikt voor Ontwerp met Meerdere Elementen: Zo nu en dan kunnen softwareproducten tegelijkertijd ontwikkeld worden en kunnen ze eenvoudig worden geïntegreerd tijdens het gebruiken van de watervalmethode.

Nadelen van de Watervalmethode

Er zijn nadelen aan het model:

●    Klant Is Wellicht Niet In Staat om het Eindproduct te Visualiseren: Het kan lastig voor klanten lastig zijn om zich de eindproducten in te beelden en het team van ontwikkelaars van voldoende informatie te voorzien.
●    Klant Is Wellicht Niet Tevreden met het Eindproduct: Zo nu en dan is de klant wellicht niet helemaal tevreden met het eindproduct.

Agile Methode

Bij de agile aanpak wordt het gehele proces opgedeeld in verschillende segmenten, ook bekend als sprints. De klant wordt betrokken bij alle sprints en krijgt de mogelijkheid om de ontwikkeling ervan te beoordelen. Iedere sprint duurt ongeveer een week. Bij het begin van iedere sprint worden leverbare dingen gedefinieerd en vervolgens verwerkt. Aan het einde van iedere sprint kan het team van ontwikkelaars in samenwerking met de klant bepalen of de sprint haar leverbare dingen heeft geproduceerd. Op dit punt kan de klant aanpassingen aanvragen of ideeën opbrengen.

De agile methode heeft veel input nodig van de klant.

Wanneer alle sprints voltooid zijn, wordt het afgeronde softwareproduct getest, worden fouten hersteld en wordt het geperfectioneerde softwareproduct gereleased.

Terwijl een bedrijf groeit, veranderen en ontwikkelen de software benodigdheden, en kunnen bestaande softwareproducten niet langer volhouden in een concurrerende markt.

Voordelen van de Agile Aanpak

De agile methode is zonder twijfel de meest populaire keuze, voornamelijk vanwege haar vele voordelen zoals:

●    Flexibiliteit: De agile methode levert meer flexibiliteit doordat het product over langere tijd wordt ontwikkeld. Als veranderingen nodig zijn, kunnen ze eenvoudig worden geïntegreerd in het proces
●    Klantbetrokkenheid: De enorme hoeveelheid klantbetrokkenheid kan klanttevredenheid vrijwel garanderen, mits de klant bereid is om tijd en moeite te investeren
●    Snellere Levering: Via de agile methode kunnen softwareontwikkelaars algemene versies voor de release sneller produceren.
●    Meer Gericht op Gebruiker: De klantbetrokkenheid zorgt doorgaans voor gebruikersgemak van het product.

Nadelen van de Agile Aanpak

De agile method heeft ook enkele nadelen:

●    Klant Moet Veel Tijd Investeren: Het succes van de agile methode hangt af van de toewijding van de klant, die beschikbaar moet zijn om veel tijd en moeite in het proces te steken. Dit is wellicht niet mogelijk voor drukke medewerkers.
●    Nabijheid van het Team: De agile methode werkt het best als het team kan werken onder dezelfde afspraken. Hoewel samenwerking op afstand mogelijk is, kan dit nog steeds een probleem zijn.
●    Sprintelementen Vaak Niet Voltooid op Tijd: Zeer vaak is het team van ontwikkelaars niet in staat om alle sprintonderdelen op tijd te voltooien. Als gevolg moeten de aansluitende opnieuw worden gedefinieerd en dit leidt uiteraard tot terugslagen.
●    Teveel Flexibiliteit Kan Leiden Tot Lage Kwaliteit: Doordat veranderingen tijdens het proces kunnen worden geïmplementeerd, kan de algehele kwaliteit van het product eronder lijden omdat er te weinig samenhang is, en wellicht een gebrek aan natuurlijke stroom. Grote projecten, die een hoog niveau van integratie nodig hebben, vloeien wellicht niet voldoende.   

Ons Vonnis

Er is geen algemeen antwoord op de vraag welke methode beter is, omdat beide aanpakken hun waarde hebben. De eerste en belangrijkste stap is het definiëren van je doelen en doelstellingen. Ten tweede moet je bepalen of je in een positie zit om alle benodigde tijd te kunnen investeren in de uitwerking van de agile aanpak.

De grootte en het type product moeten ook een bepalende factor zijn. Uiteindelijk zal je softwareontwikkelingbedrijf in staat zijn om je te adviseren op het beste te nemen pad.

De Eerste en Belangrijkste Stap – Het Kiezen van een Strategie voor Je Specifieke Wensen

De eerste verkennende afspraak is wellicht de meest belangrijke stap. Bij contact moet je jouw softwareontwikkelaar precies vertellen naar wat voor softwareproduct je op zoek bent, en aangeven hoeveel tijd je bereid bent te investeren.

Met veel kennis, expertise en ervaring zullen onze softwareontwikkelaars je adviseren over de beste aanpak en je verrijken met een softwareproduct van hoge kwaliteit, aangepast aan jouw specifieke voorwaarden.

We waarderen de waarde van beide aanpakken, goed wetend dat zowel de waterval als de agile methode kan zorgen voor effectieve en efficiënte productontwikkeling van software. De keuze zal volledig afhangen van jouw specifieke wensen.

;

By interactivated • on May 26, 2017

Contacteer ons
Snel contact met een van onze specialisten
THE NETHERLANDS (HQ)
Herestraat 106, 9711LM,
Groningen (Netherlands)
+31 (0)50 711 9940
VAT: NL 852998521B01
Chamber of Commerce: 58348646
UKRAINE
Kostomarivs'ka 13
61002, Kharkiv
SPAIN
Calle Jabea 18, 29631,
Benalmádena Costa (Malaga)

* Vereiste velden