interactivated blog

magento & ecommerce

Vue StoreFront

Met de aankomende release van Magento 2.3, is het tijd voor verkopers om na te denken hoe ze gebruik kunnen gaan maken van de overvloed aan nieuwe functionaliteiten om hun e-commerce business te laten groeien. Het wordt ook tijd om een front-end oplossing te kiezen die recht doet aan krachtige backend platformen zoals Magento.

PWA Studio is beslist één van de nieuwe functionaliteiten waar verkopers naar uitkijken. De transformatiekracht van Progressive Web Apps (PWA’s) op e-commerce bedrijven, maakt dat PWA’s “the next big thing”  zijn.

Als je een PWA storefront nodig hebt voor je Magento backend, is Vue Storefront wellicht de perfecte keuze.

Wat is Vue Storefront?

Vue Storefront is een open-source, standalone Headless, PWA storefront voor je e-commerce bedrijf. Het biedt een reeks moderne tools die het shopeigenaren mogelijk maakt om hun bedrijf optimaal te presenteren.

Je kunt Vue Storefront d.m.v. zijn API aan iedere backend koppelen zoals Shopware of Magento. Zodra je dat gedaan hebt, heb je een all-in-one front-end voor jouw bedrijf.

Hoe verandert de shopervaring?

Vue Storefront is ontwikkeld om de vele uitdagingen aan te gaan waarmee e-commerce bedrijven geconfronteerd worden. Zoals iedere andere PWA, is het doel, om voor een soepele, native-app-achtige shopervaring te zorgen. Dit betekent het volgende:

Snelle Front-end

De front-end van de shop moet extreem snel zijn. Eén van de grootste voordelen van native-apps is dat ze een veel grotere responsiveness hebben t.o.v. mobiele webpagina’s. Voor de beste ervaring moet de gebruiker een onmiddellijke interactie met de shop voelen, zonder vertraging of re-loads.

Vue Storefront gebruikt de PWA aanpak om dit te realiseren, waardoor de storefront in staat is om product catalogi in milliseconden te renderen.

Traffic overload beveiliging

Een ander probleem voor e-commerce verkopers in traffic overload. Dit is vooral het geval met shops die te maken krijgen met seizoenspieken. Traffic overloads veroorzaken enorme browservertragingen en hinder, die tot een fors dalende klanttevredenheid kunnen leiden.

Om dat te voorkomen, heeft Vue Storefront een overload beveiliging. De asynchrone resilience voorkomt een overload waardoor de shop ook in staat is om het piekverkeer af te handelen.

Offline browsing

Tenzij webpagina’s pre-cachet zijn, kunnen ze niet geladen worden als gebruikers offline zijn. En ook al zijn ze pre-cachet, dan hebben ze slechts een beperkt aantal functies. En dat is het probleem: een verkoper wil niet dat een netwerkverstoring tussen zijn shop en de kopers staat.

Daarom levert Vue Storefront de mogelijkheid om een storefront te creëren die gebruikers zelfs kunnen browsen als ze geen enkele internetconnectie hebben. Het belangrijke hier is, de mogelijkheid van Vue Storefront om de volledige functionaliteit te behouden, zelfs als de connectie wordt verbroken, zodat je geen verkopen mist.

Multi-platform support

Als je concurrerend wil blijven, moet je storefronts ontwikkelen voor zowel het desktop als het mobiele platform. Het simpelweg mobielvriendelijk maken van je website voor smartphones zal je niet helpen, aangezien mobile webbrowsing slechts een gemiddelde conversion rate van 2.3% geeft.

Om zowel op desktop als mobiel een goede shopervaring te creëren, zul je meerdere apps moeten gebruiken voor de specifieke platformen. Maar met Vue Storefront hoeft dat niet. Als all-in-one oplossing zorgt het ervoor dat je jouw front-end development kan doen voor zowel mobiel als desktop zonder dat je je moet inlaten met verschillende apps.

Vue Storefront functionaliteiten

Om bovenstaande allemaal te garanderen, samen met vele andere aspecten om een perfecte storefront te creëren, bevat Vue Storefront een reeks unieke functionaliteiten. Hier een aantal van de belangrijkste:

  • IndexedDB database – Deze in-browser database maakt offline browsing mogelijk. Alles van het doorzoeken van een shop tot het plaatsen van een order kan gedaan worden zonder internetactiviteit. De in-browser queue zorgt ervoor dat de order automatisch afgehandeld wordt zodra de gebruiker weer online is.
  • Een op Vue.js gebaseerde front-end – Het moderne Vue.js wordt gebruikt als front-end library waardoor het makkelijk wordt om je store front-end te ontwerpen en aan te passen.
  • Platform agnostisch – De ingebouwde support voor Pimcore, Magento 1 en Magento 2 zorgt ervoor dat je Vue Storefront kunt koppelen aan een willekeurig backend platform.
  • Native-app functionaliteiten – Inclusief het toevoegen van de PWA aan de home screen, alsook de mogelijkheid voor pushberichten.
  • High-speed en local caching – IndexedDB werkt samen met Service Workers om de gemiddelde server response time terug te brengen tot minder dan 0.3s, terwijl de gemiddelde client-side rendering tijd minder dan 2s is.

Magento 2 support

Vue Storefront en Magento 2 zijn een perfecte match. Door deze twee te combineren kun je binnen no-time een fantastische storefront creëren en een perfecte e-commerce shop bouwen.

Voor wat betreft SEO, heeft Vue Storefront verschillende supportfuncties zoals SSR (Service Site Rendering) en meta informatie management. Het biedt ook URL ReWrite controls en laat je SEO-vriendelijke URL’s creëren.

Als het gaat over afrekenen, betalen en afleveren, dan heeft Vue Storefront ruime mogelijkheden die perfect aansluiten bij Magento 2. Deze functionaliteiten bevatten o.a.:

  • SSL security support voor gevoelige transacties en online orders
  • Meerdere afleveringsadressen
  • BTW en verzendkosten voorafgaand aan het afrekenen
  • Gratis verzenden functionaliteit
  • One-page afrekenen

Voor wat betreft analyses, support Vue Storefront, Google Analytics integratie en alle analyse functionaliteit van Magento 2. Naast andere handige functies, genereert het een verscheidenheid aan rapportages (verkoop, BTW, product reviews, etc.).

De lijst van ondersteunde functies gaat maar door en door. Natuurlijk ondersteund Vue Storefront ook marketing en promotietools, order management, klantenservice en alle andere aspecten die horen bij het bezitten en runnen van een e-commerce bedrijf.

Tenslotte

Vue Storefront is een erg krachtige front-end oplossing die er voor zorgt dat de gebruiker up-to-date blijft met de nieuwste trends in e-commerce. De functionaliteiten van Vue Storefront bieden je zo ongeveer alles wat je nodig hebt om een uitstekende storefront te bouwen die jouw business een niveau hoger zal tillen.

Nog beter, het platform blijft zich continue ontwikkelen. Nieuwe functionaliteiten worden onderzocht en ontwikkeld as-we-speak. Het is zeker één van de beste PWA oplossingen voor Magento. Met beide heb je een zeer krachtig team tot je beschikking.

By interactivated • on November 30, 2018

Contacteer ons
Snel contact met een van onze specialisten
THE NETHERLANDS (HQ)
Herestraat 106, 9711LM,
Groningen (Netherlands)
+31 (0)50 711 9940
VAT: NL 852998521B01
Chamber of Commerce: 58348646
UKRAINE
Kostomarivs'ka 13
61002, Kharkiv
SPAIN
Calle Jabea 18, 29631,
Benalmádena Costa (Malaga)

* Vereiste velden