interactivated blog

magento & ecommerce

Wat Is een Progressive JavaScript Framework?

Vue.JS is een bekend progressief JavaScript-framework. De ontwikkelaar van dit Vue.JS is Evan You, een ex-Google-medewerker. Vue.JS wordt gebruikt voor het maken van gebruikersinterfaces en is gericht op Single Page Applications (SPA). Velen gebruiken het ook om prachtige webinterfaces te maken. Vue.JS is een progressief framework dat steeds populairder wordt.

Wat maakt Vue.JS progressief? Waarom is het anders dan enig ander framework op de markt? Belangrijker nog, waarom gaan steeds meer ontwikkelaars over van React.js en Angular naar Vue.JS? Wat heeft het te bieden?

Progressive JS Framework

Kort gezegd, Vue.JS is niet zomaar een progressief framework is: het is het progressieve framework. Momenteel zijn Vue.Js en een progressief JS-Framework vrijwel hetzelfde.

Vue.JS is vrijwel het enige progressieve JS-framework dat aangeboden wordt. Wat maakt het progressief?

Ten eerste is Vue.JS een product dat zeer licht is. Daarbij is het eenvoudig te gebruiken. Ondanks dat het flexibel en simpel is, is het tevens erg krachtig en biedt het een grote verscheidenheid aan functies aan. Vue makt het mogelijk elke gewenste app-structuur te bouwen. Iets wat bijvoorbeeld met Angular niet mogelijk is.

Daarom is het gemakkelijk te gebruiken erg krachtig, en uitermatig veelzijdig, Dat is behoorlijk progressief, nietwaar? Deze voornoemde, en andere, eigenschappen zorgden ervoor dat Vue als ‘progressief’ bestempeld werd. Oh, en het is ´open source´, wat behoorlijk meetelt in de ontwikkelaarswereld.

Veelzijdigheid

Voor het bouwen van een Single Page Application (SPA) is Vue.JS ongetwijfeld de beste optie. De naam Vue is te danken aan de optimale weergave van data-elementen, wat het framework zo uniek maakt.

Eenvoudig te Gebruiken

Zelf zonder enkele kennis van app frameworks te hebben, kunt U Vue probleemloos gebruiken. Aangezien andere frameworks veel ingewikkelder zijn, is Vue de ideale keuze voor beginners.

Ook voor ervaren framework gebruikers is het eenvoudig met Vue te werken. De kernbibliotheek van Vue werkt voornamelijk als ´kijk laag´ waardoor bibliotheken van derden soepel met bestaande projecten kunnen worden geïntegreerd.

HTML-ontwikkelaars zullen ondervinden dat Vue over een vrij snelle leercurve beschikt.

Lichtgewicht

Vue.JS heeft een makkelijke basis en is een lichtgewicht. Het werkt als een´interface layer´ wat alleen bepaalde componenten of functionaliteiten weergeeft en niet de hele SPA pagina.

Virtuele DOM

Door gebruik te maken van zijn virtuele DOM presteert Vue beter dan andere frameworks. Vue gebruikt de virtuele DOM voor het renderen/updaten van data, wat resulteert in een betere en goedkopere gebruikerservaring. Eventuele wijzigingen in de DOM kunnen door middel van het gebruik van de juiste functie toegepast worden.

´Two Way Binding´

Door middel van een uiterst efficiënt v-model, heeft Vue een ´Two Way´databinding op tekstinvoervelden en andere ´form inputs´. Dit v-model wordt gebruikt voor het bijwerken van data over gebruikersinvoer. Bij gebruik van een ‘bi-directionele’ binding wordt de bron data bijgewerkt bij aanpassingen in de doeldata en bij aanpassingen in de brondata zal de doeldata worden bijgewerkt. Vue.JS kan zijn beslissing over het bijwerken van data baseren op het invoer type.

HTML-Based Syntax

Vue gebruikt een Syntax gebaseerd op HTLM. Hiermee kan de gebruiker instance data binden aan de gerenderde DOM, waardoor herbruikbare stukjes code kunnen worden bewaard.

De Nadelen van het Progressive JS Framework

Natuurlijk heeft Vue.JS ook enige nadelen.Ontwikkelaars doen hun best doen om het framework zo open source te maken, wat nog wat werk vergt.

Ten eerste kan de ontwikkelaar geen toegang krijgen tot de instellingen van de applicatie. Bij kleinere projecten is dit niet zo'n nadeel. Als het echter om grootschalige projecten gaat, kan dit het foutopsporingsproces bemoeilijken en het hele ontwikkelingsproces vertragen.

Hoewel Vue.JS "progressief" is, rendert Vue nog niet zo als React.js, wat verre van ideaal is. Ook is het werken met templates en componentbenadering niet helemaal probleemvrij.

Angular

Hoewel Angular geen progressief JS-framework is, komt het het dichtst in de buurt van Vue.JS. Angular is een optimaal framework met veel functies die perfect werken voor dynamische ´Single Page Web-apps´. Al is het ouder dan Vue, blijft het nog voor velen de favoriet.

Wat Angular zo interessant maakt, is het feit dat het niet gebouwd was om een ​​JS-framework te zijn. Het begon als een tool waarmee de front-end, back-end en ontwerp functies met elkaar konden communiceren. Velen gebruiken het nu echter als een JS-framework.

Cross-Browser Conformiteit

Angular verwerkt automatisch de codes die elke browser nodig heeft. Dat betekent dat je de code voor slechts één browser hoeft in te voeren.

Gebruikersperspectief

Met Angular kunnen de ontwikkelaars de testrunner en de end-to-end-configuratie uitvoeren, wat inhoudt dat je de web-app kunt testen vanuit het perspectief van de gebruiker.

Model-View-ViewModel

Model-View-ViewModel of kortweg MVVM, is een patroon, dat vrijwel hetzelfde is dan het traditionele MVC-software ontwerppatroon. Het is dus geen nadeel of voordeel.

Vue.JS vs. Angular

Hoewel Angular niet bepaald een progressief framework is, komt het momenteel het dichtst in de buurt van Vue.JS. De leercurve van Vue.JS veel beter. Wennen aan Angular kost tijd.

Angular is erg opinie-gebaseerd, het bepaalt namelijk hoe je de apps die je bouwt moet structureren. Daartegenover, baseert Vue zich op het installeren van de plug-ins die je wilt gebruiken. Aleenstaand is het meer een bibliotheek dan een framework. Het past het zich snel aan aan wat U beslist te bouwen, mede door het feit dat het open source karakteristieken heeft.

Als het op prestaties aankomt, loopt Vue iets voor op Angular, omdat het een eenvoudiger en sneller programmeermodel heeft.

Is Dus het Progressive Framework de Beste Optie?

Het antwoord op deze vraag is waarschijnlijk ‘ja', maar niet op de manier zoals u denkt. De echte waarheid is dat voor de complete ontwikkelaar zeer aan te raden is om kennis te hebben van beide Angular en Vue.

Enerszijds krijgt U met Angular een diepe en uitgebreide kennis van frameworks en het wordt gebruikt om ingewikkelde applicaties bouwen. Nadat U Angular onder de knie heeft, is Vue erg gemakkelijk. Anderszijds is Vue.JS een progressieve app welke mogelijkerwijze langer zal blijven bestaan. Het zal waarschijnlijk de toekomst zijn van JS frameworks.

By interactivated • on November 30, 2019

Contacteer ons
Snel contact met een van onze specialisten
THE NETHERLANDS (HQ)
Herestraat 106, 9711LM,
Groningen (Netherlands)
+31 (0)50 711 9940
VAT: NL 852998521B01
Chamber of Commerce: 58348646
UKRAINE
Kostomarivs'ka 13
61002, Kharkiv
SPAIN
Calle Jabea 18, 29631,
Benalmádena Costa (Malaga)

* Vereiste velden