interactivated blog

magento & ecommerce

Welk App Framework Is het Beste voor U

Ruim tien jaar geleden leefden we in een wereld beheerst door computers. Tegenwoordig leven we in het tijdperk van de smartphones.

Het belangrijkste kenmerk van deze smartphones zijn de apps die ze aanbieden. Of u nu een Apple of Android bestuurd product heeft, apps zijn van essentieel belang op elke smartphone.

Voor het maken van een app zijn 4 dingen noodzakelijk; het juiste concept, de meeste geschikte ontwikkelmethode, het correcte platform, en een passend Framework.

In dit artikel geven we u informatie die kan helpen bij het maken van de keuze van een passend Framework.

Wat Is App Framework?

Mogelijkerwijze heeft u wel eens de term 'app framework' voorbij zien komen. Het is iets wat gebruikt wordt voor het bouwen van mobile apps. Wat het framework in feite doet is het behandelen van de verbinding met het besturingssysteem. De focus van het framework is gericht op de kleine details, terwijl u geconcentreerd kan blijven op de hoofdlijnen.

Er moet helaas ook vermeld worden dat een app framework het hele proces van het bouwen van een app kan bemoeilijken. Het framework vereenvoudigt de bewerking door het aanbieden van een zogenaamd "raamwerk" voor het ontwikkelen van de app. Het kopieert het model van een gelijkwaardige app en helpt u de versimpelde vormgeving van de bedieningsmodule te zien.

Eigenlijk betekent dit dat een framework u, zo te zeggen, in een stijl, model of thema inpast. Dit werkt formidabel voor apps die gebaseerd zijn op andere apps, wat vaak het geval is.

Als het formaat van uw app echter afwijkt van een "typisch" app-formaat, dan zal een framework de zaak behoorlijk ingewikkelder maken voor u. U krijgt namelijk te maken met alle aspecten waarvoor het framework zorgdraagt. Het framework is normaal gesproken een afgesloten systeem, en dit kan behoorlijke kopzorgen veroorzaken.

App Frameworks

Wellicht heeft u over enkele frameworks gehoord die op de markt zijn. Als app-ontwikkelaar is het een voordeel om met zoveel mogelijk frameworks vertrouwd te raken. Als u dit doet, zult u in staat zijn bijna elke app te ontwikkelen, onafhankelijk van hoe uniek deze is. We hebben een overzicht gemaakt van de meest populaire app frameworks.

React Native

Voor een snelle oplevering, grote reikwijdte en lage ontwikkelingskosten van de te ontwikkelen app, is React Native mogelijk het perfecte framework voor u. Dit is niet verwonderlijk, want de meeste ontwikkelaars gebruiken dit framework.

Het voornaamste pluspunt van het gebruik van React Native is dat de één en dezelfde programmeercode op alle platformen draait. Zo bouwt u gemakkelijk apps voor meerdere platformen.

Een ander groot voordeel van React Native is dat de native elementen beschikbaar zijn, die u gedurende de gehele app-ontwikkeling kunt gebruiken. Dat geldt ook voor specifieke native elementen. Met React Native kunt U een app maken dat precies hetzelfde doet als het native element.

Met React Native kunnen ontwikkelaars apps maken met heel weinig coderingen. Dit voorkomt het maken van fouten, bugs en soortgelijke problemen, waardoor het programmeren beduiden vereenvoudigd wordt.

NativeScript

NativeScript is een open-source framework. Het stelt u in staat om de meest recente native API's te gebruiken, net als native componenten en thema's, zonder dat u hoeft te wachten op een volledig nieuwe functie-integratie. NativeScript wordt gebruikt met Vue.js, Angular, JavaScript of TypeScript en wordt gebruikt om echte native apps te ontwikkelen.

Bij NativeScript apps is het niet nodig, in vergelijking met veel andere frameworks, deze kruislings te compileren of met een browser te gebruiken. Apps die met NativeScript zijn ontwikkeld, functioneren direct op native apparaten.

NativeScript is uitbreidbaar en heeft volledige toegang tot Android en iOS-API's. Dit elimineert volledig de behoefte aan de native code en zorgt ervoor dat u geen native code moet schrijven, wat van groot belang is voor app-ontwikkelaars.

Flutter

Flutter heeft de mogelijkheid om direct wijzigingen in de code door te voeren en dan direct de resultaten te kunnen tonen. Dat staat bekend als de zogenaamde 'hot reloading-functie' en is een van Flutter's meest succesvolle opties.

Het maakt gebruik van een enkele codebase om automatische tests te schrijven. Het aantal automatische tests neemt toe tijdens de app-ontwikkeling en daarom is het belangrijk dat u het proces versnelt. Met Flutter nemen de automatische tests aanzienlijk minder tijd in beslag.

Een ander voordeel van Flutter is zijn widgets-catalogus. Het is zelfs mogelijk een aanwezige widget aan te passen en daarmee een nieuwe te ontwikkelen. Dat stelt ontwerpers in staat om doorlopend met designs te komen, wat enorm belangrijk is om in de pas te blijven lopen met de bedrijfsdoelstellingen.

Omdat het niet beschikt over Java-referentie bestanden, kunnen front-end en back-end ontwikkelaars met één enkele taal werken, waardoor alles meer gesynchroniseerd uitgevoerd kan worden.

Xamarin

Dit kader is gebaseerd op .NET. Met behulp van dit framework kunt u tegelijkertijd iOS- en Android-apps opleveren, allemaal binnen de Xamarin-omgeving. Met zijn basissyntaxis stelt het Xamarin framework de ontwikkelaars in staat om toegang te krijgen tot platform-specifieke SDK's.

Door gebruik te maken van C#, samen met .NET, kunnen ontwikkelaars een app maken door de code bijna volledig opnieuw te gebruiken. De ontwikkelsnelheid is aanzienlijk hoog en er is geen behoefte tussen ontwikkelomgevingen heen en weer geschakeld te worden.

Xamarin.Forms neemt de UI-componenten van de app en zet deze om in UI-componenten die platform-specifiek zijn. Dat creëert een native cross-platform ervaring.

Met Xamarin hoeft u alleen maar het bronbestand te updaten om het wijzigen van apps op meerdere platformen mogelijk te maken.

jQuery Mobile

Het merendeel van besturingssystemen op apparaten, ongeacht de grootte van het scherm, ondersteunen JQuery Mobile. Met behulp van dit framework hoeven de ontwikkelaars geen noemenswaardige wijzigingen in de coderingen aan te brengen om de app op meerdere platformen te laten functioneren.

JQuery Mobile stelt ontwikkelaars in staat met aangepaste thema's te komen, transitie-effecten (CSS-gebaseerd) te gebruiken, pagina vormgeving en vorm-besturingselementen aan te passen en vele andere UI-elementen te manipuleren. Hiermee bent u in staat om een app te creëren voor elke bedrijfsspecifieke behoefte.

Het beschikt ook over minimale scripting, dankzij de HTML5 ondersteuning. Er zijn twee versies van jQuery Mobile: de nieuwere stabiele versie en de aangepaste versie.

Het Kiezen van het Ideale App Framework

Dus, welk App Framework is het meest ideale voor u?

Afhankelijk van wat u nodig heeft, zijn alle App Frameworks fantastisch in hun respectievelijke vakgebieden. Hoe meer kennis u heeft van al deze App Frameworks hoe makkelijker u een functionerende app bouwt. Door deze kennis, weet u precies, welk specifiek framework voor welke situatie te gebruiken is.

By interactivated • on December 15, 2019

Contacteer ons
Snel contact met een van onze specialisten
THE NETHERLANDS (HQ)
Herestraat 106, 9711LM,
Groningen (Netherlands)
+31 (0)50 711 9940
VAT: NL 852998521B01
Chamber of Commerce: 58348646
UKRAINE
Kostomarivs'ka 13
61002, Kharkiv
SPAIN
Calle Jabea 18, 29631,
Benalmádena Costa (Malaga)

* Vereiste velden