interactivated blog

magento & ecommerce

Magento 2.3 Uitgelicht

We zitten dicht op de release van Magento 2.3 en er is veel om naar uit te kijken. Magento komt met veel nieuwe functionaliteiten die de gebruikerservaring verbetert en de software verder verfijnt.

Anders dan bij de vorige update, meer dan een jaar geleden, bevat deze update functionaliteiten met een grote reikwijdte. Degene met een Magento site krijgen een hele reeks nieuwe mogelijkheden om producten aan hun klanten te verkopen.

Dus laten we snel gaan kijken wat de nieuwe functies te bieden hebben.

1. PWA studio

PWA (Progressive Web Application) studio is waarschijnlijk één van de omvangrijkste nieuwe functies die in de Imagine keynote van 24 May bekend werd gemaakt. Het komt er op neer dat deze verzameling tools Magento users in de gelegenheid stellen om progressive web apps te maken die gebruik maken van het platform.

Dit betekent dat consumenten een app-stijl webpage kunnen benaderen die de performance zou moeten verbeteren en push notificaties en off-line mogelijkheden biedt. Het feit dat Magento dit nu aanbiedt komt niet als een verrassing, aangezien veel mensen een mobiele telefoon als webbrowser gebruiken. Nu krijgen ze daarmee een eerste klas mobiele front-end ervaring.

De hoofdkenmerken van PWA Studio zijn:

  • Een verzameling tools voor content personalisatie en het toevoegen van locatiegebonde voorkeuren
  • De mogelijkheid om alle front-end channels met dezelfde code-basis te bedienen, met slechts één implementatie en één app
  • Een intuïtieve gebruikersinterface met nieuwe CMS en e-commerce themes
  • Speciaal ontworpen design tools voor het debuggen, snel prototypen, groeiende productiviteit en gedetailleerde feedback

2. GraphQL

Met Magento 2.3 kunnen ontwikkelaars die modules bouwen, GraphQL diagrammen aan de modules toevoegen. De GraphQL API biedt gebruikers de volgende functies:

  • Aanpassingen om betalingen en kassa’s te ondersteunen
  • Een webshop front-end GraphQL API voor bestellingen, accounts en afrekenen
  • GraphQL framework verbeteringen

3. Een declarative database schema

Als je met de huidige versie van Magento een database schema wil wijzigen, moet je direct in de code “InstallSchema” en “UpdateSchema” gebruiken. Magento 2.3. maakt het veel makkelijker door de implementatie van een declarative database schema. De tabellen worden op dezelfde manier gedefinieerd in XML, wat het makkelijker maakt om een upgrade of roll-back uit te voeren.

4. Multi-Source Inventory (MSI)

Het toevoegen van MSI maakt het voor verkopers eenvoudig om de inventaris te managen vanuit verschillende bronnen. Dit zorgt ervoor dat men vanuit meerdere magazijnen kan versturen en de voorraad kan beheren. Het ondersteunt ook “afhalen in winkel” en “verstuur naar winkel” door de verkoper de voorraad in zijn fysieke winkels te laten beheren. Verkopers kunnen ook voorraadinformatie van verschillende locaties aan externe systemen koppelen m.b.v. een API.

5. Page Builder

Eén van de grootste klachten van Magento gebruikers was, dat ze maar beperkte mogelijkheden hadden om een webpagina te bouwen op het platform. Dit is waarom Magento in 2016 Bluefoot CMS heeft gekocht van Gene Commerce. Deze module laat gebruikers pagina’s creëren, vol afbeeldingen, video’s, widgets en andere elementen.

Maar tot nu toe was dit niet voor iedereen beschikbaar. Daarom zal Magento vanaf versie 2.3 Page Builder gebruiken, een herschreven versie van Bluefoot CMS en beschikbaar voor alle verkopers en partners.

Page Builder heeft een template creëerfunctie, een versleepbare lay-out en een gebruiksvriendelijke user interface die helder genoeg is voor niet-IT-ers.

6. 2-Factor authenticatie (2FA)

Ieder websysteem heeft de zelfde zwakheid: inbreuk op de privacy als iemand het beheerderswachtwoord weet te bemachtigen. Om te zorgen dat het administrator panel goed beveiligd blijft, biedt Magento 2.3 2-factor authenticatie. De werking is vrij standaard. Het werkt hetzelfde voor bijna iedere web service. Na de initiële login moet de gebruiker bewijzen dat hij het recht heeft om toegang te krijgen tot het systeem. Het systeem vraagt de gebruiker om een code in te voeren die naar zijn e-mail of telefoon is gestuurd. Dit helpt kwaadwillende gebruikers buiten de deur te houden en het misbruik van gevoelige informatie te voorkomen.

7. PHP 7.2 support

Magento loopt met versie 2.3 in de pas met de nieuwste technologieën. Deze versie is bijvoorbeeld compatible met de nieuwste PHP versie, PHP 7.2. Dat is belangrijk omdat nieuwe versies van programmeertalen altijd nieuwe functionaliteit bieden waar de Magento users dus van kunnen profiteren. Daarbij heeft Magento mcrypt vervangen door libsodium, dat een sterkere encryptie techniek heeft.

8. Google reCAPTCHA

De mogelijkheid om te kunnen bewijzen dat degene die toegang heeft tot de site een mens is, en geen robot, is erg belangrijk voor Magento en zijn gebruikers. Daarom maakt, in versie 2.3, Google reCAPTCHA onderdeel uit van de login pagina.

9. Asynchrone API

Asynchronous WebAPI maakt het voor het systeem mogelijk om API calls asynchroon af te handelen. Dat betekent dat integraties niet langer hoeven te wachten op het volledig afronden van een verzoek als ze de API calls maken. Een duidelijk voordeel is de performance boost die het de integraties geeft die veel API calls afhandelen, zoals een klanten import- en bulk product integratie. Zowel Magento Commerce als Magento Open Source zullen deze functie bieden.

10. Message queue

Zoals Asynchronous API zorgt voor het maken van asynchrone API calls, zorgt het Message queue systeem voor de communicatie tussen systemen. In versie 2.3 is deze functie naast Magento Commerce ook beschikbaar in Magento Open Source.

Tenslotte

Zoals je ziet is er veel om naar uit te kijken met de aankomende Magento 2.3. . Het neemt een hoop beperkingen weg die gebruikers op dit moment ervaren en biedt een hoop nieuwe mogelijkheden voor verkopers die de mogelijkheid krijgen om nog betere e-commerce websites te creëren.

Wat je hier ziet zijn slechts de meest vermeldingswaardige functies van de upgrade. Daarnaast zijn er een heleboel kleine wijzigingen die Magento beter en krachtiger maakt.

Ondanks dat de precieze release datum nog niet bekend is, wordt verwacht dat Magento 2.3 voor het eind van het jaar beschikbaar komt. Nu we weten waar we op kunnen rekenen, kunnen we alleen nog maar wachten totdat we de nieuwe functies zelf kunnen ervaren.

Reactie plaatsen
  • *Verplichte velden

By interactivated • on October 19, 2018

9 Reviews

Wat onze klanten over ons schrijven

Contacteer ons
Snel contact met een van onze specialisten
Interactivated Ecommerce Netherlands
Herestraat 106,
9711 LM Groningen
Nederland
Postbus 5171
9700 GD Groningen
Nederland
+31(0)50 711 9940
KVK: 58348646
BTW: NL 852998521B01

* Vereiste velden