interactivated blog

magento & ecommerce

Magento: Een beginners handleiding

Niet iedereen ziet makkelijk de subtiele verschillen tussen Magento en een platform zoals WordPress. Alhoewel ze allebei populair zijn, zijn er duidelijk verschillen.

Magento is ontworpen als hèt CMS voor e-commerce. Een Magento website kan een hoop werk op de achtergrond doen en toch goed blijven presteren. Het is misschien niet het beste algemene CMS maar wel het beste als het gaat om e-commerce.

Om u een beter beeld te geven wat Magento te bieden heeft, volgen hier een paar belangrijke feiten over het platform. Waarom het aanbevolen wordt voor webshops en wat je ermee kan doen.

Open source

Een open source CMS heeft meerdere voordelen. Neem nu de Magento community editie. Deze geeft je bijna volledige vrijheid in het aanpassen van de code en het personaliseren van je website.

Natuurlijk heb je misschien een Magento specialist nodig voor de geschikte optimalisatie. Er zijn wereldwijd heel veel ontwikkelaars voortdurend bezig om de Magento’s software te verbeteren.

Community ondersteuning is belangrijk als je werkt met een CMS platform. En in tegenstelling tot andere communities, is die van Magento een stuk toegankelijker voor beginners.

Het heeft een overvloed aan handleidingen, tips en diepgaande gespecialiseerde instructies. Deze heb je nodig als je de blits wilt maken in het e-commerce spektakel.

Het mooie van een informatierijke community strekt zich ook uit tot beveiliging en onderhoud. Het wordt steeds makkelijker om Magento sites te beschermen tegen aanvallen.

Daarnaast wordt het ook steeds makkelijker om onderhoud te plegen of een site back-up terug te plaatsen. Onderhoud kan alles betreffen, van het wijzigen van productomschrijvingen tot het integreren van nieuwe SEO content.

Dit is zo belangrijk omdat je altijd “verse” content moet hebben als je nieuwe klanten probeert te trekken. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat deze content relevant is. Doordat het heel gemakkelijk is om trends en klantvoorkeuren bij te houden, is het implementeren van deze wijzigingen heel eenvoudig in Magento.

Prestaties

Waarom is Magento een betere e-commerce CMS? Een groot deel heeft te maken met de superieure laadsnelheid van een pagina. De verwerkingstijd van een query telt ook mee.

Elke kleine vertraging op een e-commerce site schrikt mogelijk bezoekers af. Wat u ook verkoopt, u wilt ervoor zorgen dat u zowel veel terugkerende klanten hebt als nieuw verkeer genereert. Dit is de reden waarom vertrouwen op Magento's hoge prestaties beter is dan de alternatieven.

Hoewel het misschien niet zoveel sjablonen en plug-ins bevat als andere CMS-platforms, is Magento vrij flexibel. De maatwerkmogelijkheden gaan door het dak, omdat Magento het voordeel heeft van een open systeemarchitectuur.

Met de hulp van een specialist zijn de mogelijkheden om jouw gebruikersinterface te ontwerpen oneindig. In plaats van te vertrouwen op meerdere zwaar belastende plug-ins, extensies en thema's, kan je jouw klanten een vloeiende, naadloze ervaring bieden door het aantal coderegels te verkleinen.

Integratie

Natuurlijk zijn de ontwerp- en prestatiefactoren slechts een deel van dat wat een e-commerce site succesvol maakt. Magento biedt u een eenvoudige manier om betalingsopties, databasetoepassingen, bestellingen, tracking van verzendingen en nog veel meer te integreren.

Misschien klinkt dit niet als iets nieuws, maar het gaat om de manier waarop je deze modules kunt beheren. Het enige dat je nodig hebt is één admin panel waarmee je alles checkt, van voorraad tot klantgegevens.

Hierdoor kun je snel aankoop trends en product populariteit reviewen en plannen voor de toekomst. Omdat het onderhoud en operationele zaken in Magento weinig tijd kosten, kun je je focussen op het verbeteren van jouw merk en het adverteren van nieuwe producten.

Je kunt ook gebruik maken van modules voor een responsive winkelmandje, meerdere marketing tools en een geavanceerd voorraadbeheersysteem. Het is ook eenvoudig om klanten op de hoogte te stellen en kortingen, promoties en andere deals weer te geven op de check-out pagina.

Mobiel vriendelijk

Het is moeilijk voor te stellen dat een e-commerce site succesvol is als deze geen soepele gebruikersinterface biedt voor zijn mobiele gebruikers. Magento is een mobielvriendelijk CMS, ongeacht of je kiest voor de Community- of Enterprise editie.

De eenvoudige en effectieve thema's kunnen worden aangepast om bij mobiele gebruikers de score van jouw site te verbeteren. Dit betekent betere prestaties, geoptimaliseerde inhoud, efficiënte productplaatsing en hogere search ranking.

Hoewel Magento 2 zelf stevig aan de weg timmert, werkt de Magento API op dit moment nog steeds goed genoeg. En als je samenwerkt met een ervaren ontwikkelaar kunnen veel van de optimalisaties in de nieuwe API zelfs worden toegepast op de oude API.

Je hebt dus niet alleen de mogelijkheid om hetzelfde ondersteuningsniveau en dezelfde responsive UI te bieden voor zowel desktop- als mobiele gebruikers, maar je vergroot ook jouw ranking op alle platformen. Het is onnodig om te zeggen dat dit jouw bedrijf kan helpen groeien.

Onthoud dat responsiveness tegenwoordig een grote rol speelt bij het bepalen van de ranking voor mobielvriendelijke sites. Daarom is het gebruik van langzame API's en themes van andere CMS-platformen niet efficiënt voor e-commerce sites.

SEO vriendelijk

Tegenwoordig heeft bijna elk CMS systeem, dus ook Magento, een behoorlijke SEO integratie. Magento overtreft zeker niet alle andere CMS systemen. Echter, alle andere voordelen overwegend, kan dit als een bonus beschouwd worden.

De meeste themes worden geleverd met vooraf geïnstalleerde SEO functies zoals URL-rewrites, omschrijvingen, sitemaps, gelaagde navigatie en metatags. Door je te verzekeren van de diensten van een Magento ontwikkelexpert, kun je nog meer SEO-functies toevoegen en natuurlijk de bestaande aanpassen.

Reputatie

Beschouw tenslotte de reputatie van Magento onder de top e-commerce bedrijven. Het CMS is populair bij Fortune 500-bedrijven die over het algemeen complexe e-commerce ontwerpen gebruiken.

Bedenk dat Magento net zo goed kan worden aangepast voor kleine e-commerce sites als dat het kan worden gebruikt voor enterprise oplossingen. De mogelijkheid om meerdere online winkels voor verschillende locaties te koppelen en tegelijkertijd te beheren, is een enorme bonus.

Oordeel

Er zijn tal van redenen waarom Magento het meest flexibele CMS is voor e-commerce sites. De open source-architectuur maakt het mogelijk om het zowel op grote als kleine sites te gebruiken. Men kan makkelijk spelen met lay-outs en plug-ins, zelfs zonder al te veel ervaring.

Na het werken met een ervaren ontwikkelaar, kun je er zeker van zijn dat je een stabiele, snel ladende, mobielvriendelijke e-commerce site gebruikt die nieuwe klanten trekt en ook veel terugkerende klanten oplevert.

By interactivated • on April 30, 2018

Contacteer ons
Snel contact met een van onze specialisten
THE NETHERLANDS (HQ)
Herestraat 106, 9711LM,
Groningen (Netherlands)
+31 (0)50 711 9940
VAT: NL 852998521B01
Chamber of Commerce: 58348646
UKRAINE
Kostomarivs'ka 13
61002, Kharkiv
SPAIN
Calle Jabea 18, 29631,
Benalmádena Costa (Malaga)

* Vereiste velden